Djordje-Petrovic-Karadjordje

Дан када је убијен Карађорђе

Вођа Првог српског устанка Ђорђе Петровић Карађорђе је, одмах по повратку у отаџбину из Русије, убијен у зору 25. јула 1817. године у Радовањском Лугу код Велике Плане, према налогу кнеза Милоша Обреновића. Организатор...»
Фото: Sorenlaursen/Pixabay.com

Туристичка разочарања

Провести незаборавне тренутке на Ајфеловом торњу, Кипу слободе у Њујорку или у обиласку египатских пирамида жеља је многих светских путника. Међутим, најпожељнија туристичка одредишта могу бити и највеће разочарање,...»
Фото: Cygig/Pixabay.com

Освајање новцем

Управо сте је извели на састанак с пет звездица. Удобан, познат и скуп ресторан, седам изузетно укусних јела и најскупље вино. Кад је рачун стигао, незаинтересовано сте практично поклонили конобару своју картицу...»
LG-G3-vs.-Samsung-Galaxy-S5-vs.-HTC-One-M8-vs.-Sony-Xperia-Z2-vs.-iPhone-5s

Топ мобилни телефони и тарифе за лето

У последње време се на тржишту појавило много нових модела мобилних телефона и просто се не зна који је од којег бољи. Са свих страна пљуште различите понуде оператера. Који модел изабрати? Да ли купити телефон...»
Foto: tatlin/pixabay.com

Још један кишни дан пред нама

У Србији данас п роменљиво облачно , ујутру и пре подне понегде са краткотрајном кишом, а после подне са локалном појавом пљускова и грмљавина углавном у планинским пределима и на истоку. Ветар слаб западни и северозападни....»
Фото: Geralt/Pixabay.com

Без контролисања вољене особе

Има оних који подразумевају да не треба покушавати да контролишете вољену особу, али многи то ипак покушавају, на овај или онај начин, и страховито их фрустрира ако им то не полази за руком. А везу, заправо, знатно...»
Foto: Wkilmages/Pixabay.com

Како би изгледао живот после нуклеарног рата? (ВИДЕО)

Глад светских размера, смртоносне хладноће и смањење глобалног омотача за 50 посто, судбина је какава би могла дочекати становништво које успе преживети нуклеарни рат, пише Даилy Маил. Стручњаци који су израдили...»
Фото: Hans/Pixabay.com

Животна уживања

Када помислимо на све оне слатке ствари које нам живот нуди а у којима бисмо волели даноноћно да уживамо, морамо истовремено да се присетимо и да постоји нешто што се зове снага разума и логике, што нам не дозвољава...»
Фото: Chantellecc/Pixabay.com

Доминиканска Република

Доминиканска Република је смештена у Карипском мору на острву Хиспањола, а својим западним делом граничи се с Хаитијем, с којим дели ово острво. Хиспањола (Hispaniola) заједно с Кубом, Порториком и Јамајком чини...»
Фото: 25621/Pixabay.com

Утицај исхране на укус тела

У љубавној вези, нарочито у интимним односима, партнеров мирис и укус (не мислимо на канибализам, наравно) имају велику и веома значајну улогу. Макар се с неким одлично слагали на интелектуалном плану, непријатан...»