U trendu

Danas počinje 50. Gitarijada

Jubilarna 50. Gitarijada počeće večeras, a za nagrade će se takmičiti 12 bendova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske i Srbije.

Plasman u polufinale ovogodišnje Gitarijade bendovi su obezbedili na tri načina: pobedom na jednoj od šest mini Gitarijada koje su organizovane u šest gradova Srbije, pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu i odlukom žirija 50. Gitarijade.

Nastupiće „Brat“ (Užice), „Klot“ (Beograd), „Logic System Disorder“ (Banjaluka), „Belo u boji“ (Gornji Milanovac), „Disciplinski postupak“ (Kuršumlija), „KBK“ (Čačak),

„Nu Ance“ (Bugarska), „Hadži prodane duše“ (Užice), „Zemljotres“ (Zrenjanin), „Rok u ponoć“ (Bajina Bašta), „Dark Sky“ (Kosovska Mitrovica) i „Mamurlook“ – mešoviti bend iz Varaždina i Beograda.

Pobednik 50. Gitarijade, odlukom žirija, dobija snimanje svog prvog albuma.

Nakon prvog polufinala i svečanog otvaranja na Gradskom stadionu na Kraljevici nastupiće grupe „Zlatni prsti“, „Teška industrija“, „Ritam nereda“, „Orthodox Celts“ i „Van Gogh“.

Druge večeri publiku u revijalnom programu očekuju koncerti grupa „Bjesovi“, „Eyesburn“ i „Riblja čorba“, a poslednje večeri pored finala takmičenja i proglašenja pobednika, najavljeni su koncerti sastava „Love Hunters“, „Kerber“ i za kraj „Uriah Heep“.

Nakon koncerata svakog dana biće prikazivani filmovi u okviru „Free Rock Cinema“.

Ulaz na Gitarijadu je besplatan, a za sve posetioce obezbeđen je i besplatan smeštaj u rok kampu uz jedan obrok dnevno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar