U trendu

Do kraja novembra konkurs za upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu

Konkurs za upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu biće raspisan do kraja novembra, kao i za upravnike svih ustanova kulture, izjavio je danas  ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević.

Tako u februaru iduće godine nijedna ustanova kulture u Srbiji neće imati vršioce dužnosti, već redovne upravnike, dodao je on.

Ministar kulture je novinarima predstavio sedam članova novog Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu, na čelu s književnikom i novinarom Aleksandrom Gatalicom.

U odboru su i glumac Svetislav Goncić, bivši ministar kulture Bratislav Petković, pravnik Nenad Vujić, direktorka marketinga i razvoja Telekoma Ljubinka Zarubica i, u ime Narodnog pozorišta, operska pevačica Ivana Krstonošić Raković i balerina Smiljana Stokić.

Predsednik novog Upravnog odbora Narodnog pozorišta, Aleksandar Gatalica rekao je da „treba podvući crtu i osloboditi se balasta prošlosti“, biti efikasan i da se „ovo nepravno stanje u Narodnom pozorištu uvede u pravno i pronadje najrazumnije rešenje za upravnika i rad Narodnog pozorišta“.

On je rekao da neće dopustiti pritiske spolja i istakao da je novi Upravni odbor počeo rad u dobroj atmosferi jer je cilj svima isti – dobar rad Narodnog pozorišta.

„Mi nismo došli da ognjem i mačem kažnjavano, niko nije ni na beloj, ni na crnoj listi, sve opcije su otvorene, svako lice koje ispunjava uslove konkursa, može da se prijavi na konkurs“, rekao je Gatalica.

Bratislav Petković je rekao da je Upravni odbor zakazao tri sastanka do kraja novembra i ukazao na važnost funkcije upravnika Narodnog pozorišta, podsetivši na bivše upravnike koji su, kako je rekao, bili i više od ministra kulture.

Glumac Svetislav Goncić je rekao da je s velikim zadovoljstvom prihvatio rad u Upravnom odboru zbog značaja Narodnog pozorište kao jednog od oslonaca kulturne politike Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.