U trendu

Golišav akt Donalda Trampa izložen u Londonu

Slika na kojoj je američki milijarder Donald Tramp potpuno nag, izložena je u jednoj umetničkoj galeriji u Londonu, jer je cenzurisana u SAD nakon što je autorka dela rekla da je dobila brojne pretnje smrću od simpatizera republikanskog kandidata u trci za Belu kuću, preneli su danas britanski mediji.

Umetnica Ilma Gor, koja živi u Los Andjelesu, nazvala je sliku „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ (Make America Great Again), kao predizborni Trampov slogan.

Slika, koja je izložena u galeriji Medoks u Londonu, prikazuje Trampa kako ga je umetnica zamislila, sa izuzetno malim genitalijama.

„Moj rad ima za cilj da izazove razmišljanje, dobro ili loše, o važnosti koju pridajemo fizičkom izgledu“, rekla je 24-godišnja umetnica.

Previše kontroverzna, slika je zabranjena u SAD gde je Ilma Gor rekla da je dobila „nekoliko hiljada pretnji smrću od Trampovih pristalica“.

Slika je takodje zabranjena na nekim društvenim mrežama.

Umetnica je navela da je njena slika na prodaji za milion funti.

Direktor londonske galerije Džejms Nikols ocenio je sliku „kontroverznom i interesantnom“.

„Neki će se se osećati uvredjenim a neki će pronaći dozu humora u njenom radu. Galerija svakome želi da pruži priliku da vidi original i sam donese svoj stav“, dodao je Nikols.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.