U trendu

Ibrica Jusić i Jelena Tomašević prvi put na Belefu

Poznati kantautor iz Hrvatske Ibrica Jusić i domaća pop pevačica Jelena Tomašević nastupiće na ovogodišnjem BELEF-u, potvrdili su danas na konferenciji za novinare u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja.

Šansonjer i veliki kantautor bivše Jugoslavije Ibrica Jusić dugo nije nastupao u Beogradu i veoma je uzbuđen povodom sutrašnjeg koncerta koji će održati u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja.

Kako je najavio, Jusić će na koncertu koji će trajati nešto manje od dva sata izvesti svašta – od Šekspira do sevdaha, odnosno brojne pesme koje se već generacijama pevaju i hitove koji nisu bili napisani njemu, ali koje je oduvek sanjao da otpeva.

„Kao što sam sanjao da jednog dana snimim album sa sevdalinkama, želeo sam odati i omaž prijateljima kojih više nema: Runjiću, Dediću, Novkoviću,“ rekao je Jusić koji je na svom poslednjem albumu „Harlekino“ obradio 14 pesama, među kojima su „Molitva za Magdalenu“, „Kuća pored mora“, „Stari Pjer“, „Potraži me u predgrađu“.

Pored dobro raspoloženog Dubrovčanina, tokom konferencije za novinare, sedeo je njegov pas s jedne strane, i Jelena Tomašević, s druge.

Nasmejana pevačica prvi put će, kao i Jusić, nastupati na Beogradskom letnjem festivalu.

Ona će 6. juna u pratnji novosadskog Big benda, s kojim nastupa već godinama, izvesti specifičan reopertoar.

„Biće malo filmske muzike, tradicionalne muzike, drugačije od onoga na šta je publika navikla od mene na koncertima,“ najavila je pevačica koja je predstavljala Srbiju na Eurosongu 2008. u Beogradu.

Osim priprema za predstojeći koncert u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, a koji će se u slučaju vremenskih nepogoda održati u Kolarčevoj zadužbini ili u Pozorištu na Terazijama, Tomašević priprema i novi album izvorne muzike.

Karte za nastup Ibrice Jusića, kao i za koncert Jelene Tomašević i Big benda mogu se kupiti u infocentru Turističke organizacije Beograd, Eventim online ili sva i po sata pred početak nastupa u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar