U trendu

IzloĹžba Ev Morkret otvorena u Beogradu

Izložba fotografija francuske autorke Ev Morkret otvorena je večeras u beogradskoj galeriji Haos, a trajaće do 18. novembra.

Autorka izloĹžbe pod naslovom „Binomi“ dobitnica je brojnih prestiĹžnih evropskih i svetskih nagrada, a neobične fotografske radove koje će videti beogradska publika, uradila je u saradnji sa 18 savremenih umetnika iz Francuske, Belgije, Srbije, Crne Gore i Rusije.

„Radovi sa četiri ruke, susret savremenih umetnika koji koriste različite tehnike slikanja, crteĹže, kolaĹže, uz jedinstvenu podrĹĄku mojih fotografija aktova, često bez lica, fragmentiranih tela bez identiteta“, tako ovu izloĹžbu opisuje Ev Morket.

Umetnici su na njenim fotografijama intervenisali na različite načine: kolažom, crtežom, akvarelom, a među njima su autori  poput  Dade Djurića, Vladimira Veličkovića, Mari Morel, Žan-Lika Parana, Ljube Ljubimove, Nemanje Mate Djordjevića, Tijane Kojić i mnogih drugih. 

Jedan od umetnika-saradnika bio je i Vladimir Veličković.IzloĹžbu, koja za svoj moto ima misao Gustava Malera „Hraniti plamen a ne oboĹžavati pepeo“, otvorio je direktor Francuskog instituta u Beogradu Ĺ˝an-Batist Kizen. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.