U trendu

Ponedeljak na Sajmu knjiga u znaku Branka Ćopića

Beogradski Sajam knjiga, 60. po redu, danas će biti u znaku Branka Ćopića.

U sali „Ivo Andrić“ biće organizovana tribina na temu „Branko Ćopić: Jeretik golubijeg srca“ na kojoj će učestvovati Svetozar Koljević, Miloš Jevtić, Jovan Delić., Jovan LJuštanović a moderator će biti Nedeljka Perišić.

U sali „Branko Ćopić“ biće organizovane dve tribine posvećene ovom piscu i stogodišnjici njegovog rođenja – „U Brankovoj kućici“ na kojoj učestvuju Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Slobodan Stanišić i „Brankova potkovica“ gde će o humoru u književnosti za decu govoriti VBladimir Andrić, Branko Stevanović, Pop D. Đurđev, Tode Nikoletić.

U sali „Borislav Pekić“ Portalibris će predstaviti domaće pisce fantastike, dok će dodela nagrade „Dositej Obradović“ španskom izdavaču Acantilado.

Na ruskom štandu biće prikazani dokumentarni filmovi o Rusiji, potpisan sporazum o saradnji između generalne direkcije Moskovskog međunarodnog sajma knjiga i direkcije Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, predstavljene knjige o rusiji, i ruskoj književnosti i održan „čas ruske kuhinje“.

Najpovoljniji strani rečnici

Pored EUNIC-a koji je zauzeo značajan prostor u hali 4 smestio se jedini stranI prodajni štand, pre svega priručnika za studije stranih jezika i rečnika Educational Centre (štand 4048).

Oni su specijalizovani za rečnike i gramatike svih velikih jezika (nemački, italijanski, engleski, francuski, španski) a za Sajam su obezbedili popuste od 10 do 20 posto.

Posebno je koristan materiJal za polaganje ispita pri Gete institutu za lekare i medicinske tehničare za koje su obezbeđeni i udžbenici.

Dvojezični stručni rečnici za medicinu, tehničke nauke i društvene nauke, takođe zauzimaju posebno mesto.

Rečnici nisu sprsko-engleski, na primer, već englesko-nemački/francuski/italijanski.

Opremljeni su i svim potrebnim materijalima za samostalno učenje stranih jezika (priručnici, rečnici, gramatike, CD…)

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.