U trendu

Konkurs za zbirku i esej o Disu

Gradska biblioteka u Čačku „Vladislav Petković Dis“ raspisala je danas dva konkursa – za prvu pesničku knjigu i za najbolji esej o Disu.

Na konkursu za prvu pesničku knjigu mogu učestvovati pesnici koji nisu stariji od 31 godine i pišu na srpskom jeziku.

Konkursi su otvoreni do 10. aprila 2016. godine.

Rukopis za pesničku knjigu koji konkuriše za nagradu Mladi Dis, koje svake godine biblioteka dodeljuje u okviru pesničke manifestacije „Disovo proleće“, trebalo bi da bude sastavljen od 30 do 40 pesama, potpisan šifrom i dostavljen biblioteci u tri primerka.

Razrešenje šifre sa osnovnim podacima i kontaktom učesnici dostavljaju u istom kovertu, a izbor najboljeg rukopisa stručni žiri saopštiće do 15. maja.

Osim nagrade „Mladi Dis“, koja će autoru biti dodeljena 26. maja na završnim svečanostima „Disovog proleća“, biblioteka će štampati do kraja godine dobitniku i prvu zbirku pesama u ediciji „Tokov“ koja je namenjena neafirmisanim stvaraocima.

Gradska biblioteka pozvala je studente, istraživače i mlade književne kritičare da konkurišu za esej o Disu i njegovom stvaralaštvu.

Na konkurs za esej potrebno je poslati radove u tri primerka potpisane šifrom, a podatke o autorstvu dostaviti u posebnoj koverti. Tri najbolja eseja po oceni žirija biće novčano nagrađeni na finalnim Disovim svečanostima.

Pesnici i mladi esejisti koji pišu na srpskom jeziku bez obzira na mesto i zemlju u kojoj žive, rukopise treba da šalju na adresu gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“, Ulica Gospodar Jovanova 6, 32000 Čačak, sa naznakom „za konkurs“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.