U trendu

Mirjana Karanović otvara 45. Sofest

Glumica i rediteljka Mirjana Karanović otvoriće ovogodišnji 45. Filmski festival „Sofest“, koji se održava od 5. do 9. jula u Sopotu, najavio je danas Centar beogradskih festivala – Cebef.

Na otvaranju „Sofesta“ biće prikazan rediteljski prvenac Mirjane Karanović, film „Dobra žena“, koji od početka godine niže uspehe na festivalima širom sveta, a ne izostaje ni podrška kritičara i javnosti.

Posebno se ističe sjajan talent Karanovićeve koja se prvi put odvažila da stane i iza kamere.

Ona potpisuje i scenario za svoj rediteljski debi, a u razvijanju priče su učestvovali i reditelji Stevan Filipović i Darko Lungulov.

Karanović tumači glavnu ulogu u filmu, a uz nju igraju Boris Isaković, Jasna Đuričić, Bojan Navojec, Hristina Popović i Ksenija Marinković.

Svetska premijera održana je na prestižnom Sandens festivalu, a zatim je prikazan i na festivalima u Geteborgu i Klivlendu, dok je srpska premijera bila na 44. Festu.

Publika je film nagradila burnim ovacijama, žiri je Karanovićevu nagradio za najbolju žensku ulogu, a uručena joj je i Politikina nagrada „Milutin Čolić“ za najbolje ostvarenje u nacionalnoj selekciji.

Ove godine fokus Filmskog festivala u Sopotu je na snimateljskom radu – kameri, a detaljnije informacije o programu biće naknadno saopštene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar