U trendu

Nagradjene predstave JoakimInterFesta

Nagrada za najbolju predstavu 11. Medjunarodnog JoakimInterFesta u Kragujevcu dodeljena je ostvarenju „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Joakimova nagrada za režiju na sinoćnjem zatvaranju festivala dodeljena je Ani Djordjević, rediteljki predstave „Moje dete“, autora Stojana Srdića u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta.

Joakimova nagrada za glumu je pripala Mirjani Karanović za ulogu Mare u predstavi Bosanakog narodnog pozorišta iz Zenice, kao i Jovani Gavrilović za ulogu Ranke u predstavi „Moje dete“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Joakimova nagrada za vizulenost dodeljena je Ani Kolbjanovoj za dizajn i izradu maski u predstavi „San letnje noći“, Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac.

Istom teatru je dodeljena Joakimova specijalna nagrada za jedinstvenu, kompleksnu i neuobičajenu za današnje vreme i okolnosti, produkciju predstave „San letnje noći“.

U žiriju 11. Medjunarodnog pozorišnog festivala JoakimInterFest bili su književnik Miloš Latinović (predsednik žirija), glumica Maja Izetbegović i reditelj Goran Cvetković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.