U trendu

Noć knjige u petak 12.juna

Manifestacija Noć knjige koja promoviše kulturu čitanja biće održana u petak, 12. juna od 17.00 do 24.00 u knjižarama Delfi i klubovima čitalaca izdavačke kuće Laguna u Beogradu i drugim gradovima Srbije i regiona.

Kako su danas najavili organizatori, čitaocima će biti ponuđena brojna nova izdanja, a biće predstavljena i autobiografija pisca Marija Vargasa Ljose „Riba u vodi“ u prvom prevodu na srpski jezik, kao najava njegovog gostovanja u Beogradu 22. i 23. juna.

Izdavačka kuća Laguna objaviće više velikih svetskih hitova među kojima bogato ilustrovanu knjigu Džordža R. R. Martina „Svet leda i vatre“, nastavak fantastičnog ciklusa „Pesma leda i vatre“ i serijala „Igra prestola“, kao i novi prevod kultnog romana američke književnosti „Ubiti pticu rugalicu“ spisateljice Harper Li.

Više od 15.000 izdanja najvećih izdavača biće u prodaji po cenama nižim za 20 odsto, dok će Laguna sniziti cene knjiga za 20 do 40 odsto, rečeno je na konferenciji za novinare.

Biće organizovane i promocije novih knjiga domaćih autora, a najavljen je i nastavak akcije prikupljanja knjiga za obnovu fondova biblioteka u Srbiji uništenih u poplavama.

Povodom manifestacije Noć knjige 12. juna u mreži Biblioteka grada Beograda godišnje članarine biće snižene za 50 odsto, a popuste za nove članove ponudiće i biblioteke u Jagodini, Kruševcu, Požarevcu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Više detalja o manifestaciji Noć knjige, o programima, novim izdanjima, gostovanjima pisaca, promocijama i popustima, dostupno je na internet adresi www.delfi.rs

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.