U trendu

Predstava Romeo i Julija gostuje u Tirani

Predstava „Romeo i Julija“ po tekstu Viljema Šekspira, u režiji Mikija Manojlovića, gostovaće 7. i 8. juna u Narodnom pozorištu u Tirani, najavljeno je danas.

Poducenti predstave su Radionica integracije iz Beograda i Ćendra multimedija iz Prištine.

U predstavi igraju Tristan Halilaj, Anita Mančić, Mensur Safćiju, Nebojša Glogovac, Uliks Fehmiu, Jovana Gavrilović, Milica Janevski Edona Rešitaj, Nikola Rakočević, Arta Seljimi,  Faris Beriša, Goran Jevtić, Armend Baloku, Nataša Tapušković i Miki Manojlović.

Predstava „Romeo i Julija“ je kao regionaln projekat premijerno izvedena 5. aprila 2015. i igrana je u Narodnom pozorištu u Beogradu, a posle je premijeru imala i na Kosovu. Ponovo je izvodjena u Narodnom pozorištu u Beogradu novembra prošle godine, a posle i Zagrebu i Sarajevu.

Reditelj Miki Manojlović je rekao da predstava „Romeo i Julija“ nije odraz političkog mišljenja, već delo ljudi koji imaju talenat, pamet i hrabrost.

„Svaki od njih voli svoju naciju i ne mrzi tudju. Velika je stvar da su se okupili umetnici iz Beograda i Prištine i punim srcem i snagom radili zajedno. Odvija se u današnjem vremenu, u Veroni. Nema lokalni prizvuk. Ključna nit su mržnja, ljubav i jezik kao most, zid“, rekao je Manojlović.

Radionica integracije, osnovana 2008. godine, nastoji da kroz umetnost u društvo uključi marginalizovane grupe i pojedince.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar