U trendu

Premijera predstave 'Aladin' u Kruševačkom pozorištu

Premijera predstave „Aladin“, biće izvedena u subotu, 12. marta, a uradjena je prema tekstu Spasoja Ž. Milovanovića, u režiji i scenografiji Zorana Lozančića, saopšteno je iz tog Pozorišta.

Upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić istakao je da predstava „Aladin“ okuplja najjaču postavu pozorišta, kada se radi o predstavama za decu.

„Najmladji će moći da vide vrhunsku predstavu, spektakl sa puno vizuelnih efekata i mašte. Na ovaj način nastavljamo praksu da kalendarsku godinu počnemo premijerom predstave za decu“, rekao je Nedić.

Da je reč o značajnoj predstavi koja će vizuelno, likovno, razvijati dečiju maštu na pravi način,potvrdio je i reditelj i scenograf predstave Zoran Lozančić.

„To je bajka o romantičnoj ljubavi u kojoj princeza pristaje da sve izgubi da bi se udala iz ljubavi, što je u današnjem svetu, gde svi jure za bogatstvom, retkost. Tu je čitava lepeza ljudskih karaktera, zlo, dobro, koje pobedjuje. Priča je namenjena i deci i odraslima“, rekao je Lozančić.

On je već u nekoliko dečijih predstava saradjivao sa kruševačkim ansamblom, a pred novinarima nije krio oduševljenje pozorištem i glumcima svrstavši ih, uz Užičko, u najbolje van Beograda.

Glumac Dejan Tončić, koji u predstavi igra Džafara, priznao je da je bio protiv pripremanja ove predstave, ali da je sada oduševljen postignutim.

Napomenuo je i da ne odustaje od ideje da Kruševačko pozorište pripremi predstavu Zvonar bogorodične crkve.

Osim njega u predstavi igraju Nikola Rakić, Marija Vidaković, Dragan Marinković, Stevan Zdravić, Dušan Jovanović, Jelena Tomić, Predrag Milenković, Biljana Jocić Savić, Sladjana Nestorović Ristić, Jovanka Andrić.

Za kostime i lutke bili su zaduženi Dragana Đurić i Dušan Stanković, asistent scenografa je Tamara Rakić, a muziku potpisuje Borivoje Mladenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.