U trendu

Preminuo glumac Srboljub Srba Milin

Pozorišni, televizijski i filmski glumac, jedan od osnivača Omladinskog pozorišta DADOV i penzionisani član Narodnog pozorišta Srboljub Srba Milin preminuo je u Beogradu. u 74. godini, saopštio je danas DADOV.

Milin je rodjen 1941. godine u Šapcu. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Počeo je da radi 1962. godine, prvo u Savremenom pozorištu, potom u Pozorištu na Terazijama, da bi u penziju otišao kao član ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu.

Jedan je od prvih članova pozorišta DADOV, kojem je monodramu „Dnevnik jednog ludaka“ po Gogolju igrao punih 50 godina. Zapamćene su njegove uloge u „Oklahomi“, „Violinisti na krovu“, „Helou Doli“, „Dr“, kao i u serijama „Otpisani“ i „Ceo život za godinu dana“ i televizijskim nahsinhoizacijama Vini Pua, Mudrog starog patuljka, Baje Patka i u filmu „Život i smrt porno bande“.

Sahrana je na groblju Lešće u subotu, 5. decembra u 13.30, a komemoracija će biti održana u Omladinskom pozorištu DADOV u ponedeljak, 7. decembra u 12 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.