U trendu

Preminuo glumac Marinko Madžgalj

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas u Beogradu posle teške bolesti, u 37. godini, saopštilo je pozorište Atelje 212.

Rođen je 1978. godine u Kotoru, a glumu je diplomirao u klasi profesorke Gordane Marić na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je stalni član ansambla Pozorišta Atelje 212 od 2012. godine, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP), Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK „Vuk Karadžić“….

U Ateljeu 212 igrao je u predstavama: Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina.

Ostvario je zapažene uloge u predstavama JDP-a: Šine, Hamlet, Govornica, Molijer, Kako vam drago, Zapisi iz podzemlja, Iz junačkog života građanstva.

U Bitef teatru igrao je u Fejk porno, Fakebook, u Narodnom pozorištu u Hasanaginici, a u UK „Vuk Karadžić“ u predstavi Sablja dimiskija.

U Pozorištu Slavija igrao je u predstavi Prevrtač, a u Dadovu u predstavi Zajedno sami.

Igrao je i u televizijskim serijama Pevaj brate, Na slovo, na slovo, Moj rođak sa sela, Greh njene majke, Ranjeni orao, Ne daj se, Nina, Crni Gruja, Karađorđe i pozorište i Lisice, kao i u filmovima Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi, Crni Gruja i kamen mudrosti.

Bio je i član grupe Flamingosi u kojoj je pevao zajedno sa Ognjenom Amidžićem.

Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatovic s kojom ima kcerku.

Vreme komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeno, a u Ateljeu 212 večeras će mu biti odata pošta minutom ćutanja.

(Tanjug)

Oproštaj prijatelja i kolega na društvenim mrežama

Prijatelji Marinka Madžgalja, koji je danas umro u 37 godini života posle borbe sa teškom bolešću, na društvenim mrežama opraštaju se od poznatog glumca i muzičara.

Glumica Dara Džokić rekla je Tanjugu da je Atelje 212 ponovo zavijen u crno.

“Pre pet minuta sam videla na društvenim mrežama. Nisam ni znala. Potpuno sam u šoku. Naša kuća je ponovo zavijena u crno. Atelje je sada izgubio Marinka u 37. godini…“, rekla je Džokić.

Navodeći da je Madžgalj bio veliki glumac, u uzletu, ona je istakla da se takav talenat retko pojavljuje.

„Osim toga takav drug, takav prijatelj. Mi smo ga svi prihvatili i zavoleli kao da je sa nama 20, 30 godina, a relativno je skoro došao u Atelje pre pet, šest godina. Tako smo ga čuvali, kao dragulj. Ta bolest je toliko strašna“, rekla je Džokić.

Glumac Nebojša Ilić rekao je da oseća veliku tugu i da nista drugo ne moze da kaze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.