U trendu

ล est romana u trci za NIN-ovu nagradu

ล est romana naลกlo se u najuลพem izboru za NIN-ovu nagradu za najbolji roman godine, po izboru petoฤlanog ลพirija, a dobitnik ฤ‡e biti poznat 18. januara, saopลกteno je danas iz nedeljnika NIN.

U izbor za nagradu uvrลกteni su romani „Park Logovskoj“ Dane Todoroviฤ‡ (Geopoetika), „Rajska vrata“ Ljubice Arsiฤ‡ (Laguna), „Republika ฤ†opiฤ‡“ Vuleta ลฝuriฤ‡a (Sluลพbeni glasnik), „La Sans Parelle“ Milisava Saviฤ‡a (Agora), „Islednik“ Dragana Velkiฤ‡a (Laguna) i „Andjeo atentata“ Svetislava Basare (Laguna).

Dragan Velikiฤ‡ i Svetislav Basara su veฤ‡ nagradjivani NIN-ovom nagradom, kao i Milisav Saviฤ‡ koji je svoje priznanje 1992. godine vratio, a Dana Todoroviฤ‡, Vule ลฝuriฤ‡ i Ljubica Arsiฤ‡ su prvi put u najuลพem izboru.

ลฝiri u sastavu Boลพo Koprivica (predsednik), Mihajlo Pantiฤ‡, Jasmina Vrbavac, Tamara Krstiฤ‡ i Zoran Paunoviฤ‡ o pobedniku ovogodiลกnjeg izbora odluฤivaฤ‡e u ponedeljak, 18. januara, kada ฤ‡e na konferenciji za novinare u podne biti predstavljen 62. dobitnik NIN-ove nagrade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Poลกalji komentar