U trendu

Stvaralaštvo Kosova i Metohije na štandu vladine Kancelarije za KiM

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju na 61. Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstaviće izdavaštvo i stvaralaštvo Srba sa Kosova i Metohije.

„Koncept učešća Kancelarije na Sajmu knjiga zasniva se na spoju modernog i tradicionalnog, prošlosti i sadašnjeg trenutka. Korišćenjem savremenih tehnologija, pružićemo posetiocima štanda uvid u bogatstvo kulturnog i umetničkog stavralaštva naše južne pokrajine“, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Svakog dana na štandu Kancelarije u Hali 1a publici će se predstaviti pesnici, pojci, umetnici i naučnici sa Kosova i Metohije, kao i književnici i naučni radnici koji se u svom stvaralaštvu i naučnim radovima bave pitanjem Kosova i Metohije.

U saopštenju se dodaje da će se na drugom štandu Kancelarije za KiM u Hali 4 predstaviti Eparhija raško-prizrenska, Dom kulture „Gračanica“, Kulturno-prosvetna zajednica Kosova i Metohije, Književno društvo Kosova i Metohije, Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Kosovske Mitrovice, prištinska Narodna biblioteka „Ivo Andrić“, Muzej u Prištini, Institut za srpsku kulturu Priština – Leposavić, Univerzitet u Prištini, Dom kulture „Sveti Sava“ Istok-Hvosno, NIJP „Panorama-Jedinstvo“, JP „Mreža Most“, JP „Stari Kolašin“ iz Zubinog Potoka i Nezavisna asocijacija studenata „Svi za Kosmet“.

Štand će sutra u 13 sati otvoriti zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.