U trendu

U četvrtak izlazi nastavak Milenijuma

Kriminalistička trilogija „Milenijum“ iduće nedelje će dobiti svoj nastavak, 11 godina posle smrti Stiga Larsona, autora knjiga prodatih u više od 80 miliona primeraka.

Triler na 500 stranica, ovog puta iz pera Davida Lagerkranca, takođe Šveđanina, o heroini novog doba Lizbet Salander imaće svetsku premijeru 27. avgusta.

Švedska izdavačka kuća „Nordstets“, koja će istovremeno lansirati roman u 35 zemalja, potrudila se da objavljivanje knjige bude misteriozno, kao i priča o Lizbet i novinaru Mikaelu Blumkvistu – niko, osim prevodilaca i izdavača, roman nije pročitao.  

Portparolka izdavača Linda Altrov Berg rekla je da je njena kuća želela po svaku cenu da spreči hakere da saznaju detalje iz knjige.

Lagerkranc, koji je i autor biografije fudbalera Zlatrana Ibrahimovića, obavezao se da pre objavljivanja knjige ne daje intervjue. Radio je na kompjuteru koji nije bio povezan sa internetom, a primerke za prevod dostavljala je kurirska služba.     

Švedski pisac Stig Larson, autor dosadašnja tri dela Milenijuma, umro je od srčanog udara u 51. godini, pre objavljivanja prve knjige.

Romani „Muškarci koji mrze žene“, „Devojčica koja se igrala vatrom“ i „Kula od karata“ prevedeni su na tridesetak jezika i adaptirani za film.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.