U trendu

U Domu Vojske Srbije otvorena izložba Vojska u našem objektivu

U Maloj galeriji Doma Vojske Srbije danas je otvorena izložba „Vojska u vašem objektivu“, koja predstavlja postavku odabranih fotografija pristiglih na konkurs za izbor najbolje fotografije u 2015. godini, koji je Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane raspisala krajem prošle godine na društvenoj mreži Fejsbuk.

Prisutnima su se obratili direktor Medija centra „Odbrana“, pukovnik Stevica S. Karapandžin, kao i autor postavke, fotoreporter Zoran Milovanović. Izložbu je otvorio načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, kapetan bojnog broda Petar Bošković.

„Počeli smo stidljivo i sramežljivo, a danas imamo više od 200.000 pratilaca na Fejsbuku. Treba imati u vidu da je njih 1.500 poslalo svoje fotografije, a autor izložbe Zoran Milovanović je one koje su ušle u uži izbor maestralno složio. Konkurs i izložba rezultat su dobre dvosmerne komunikacije posetilaca i naše ekipe u Upravi za odnose sa javnošću. Sigurno ćemo organizovati još sličnih akcija, ali to je za neku narednu izložbu“, poručio je kapetan bojnog broda Bošković.

Pukovnik Karapandžin rekao je da je ovaj konkurs Ministarstva odbrane pokazao način na koji građani Srbije doživljavaju vojsku svoje zemlje.

„Prva tri mesta, prema broju sviđanja ili glasova, osvojile su fotografije na kojima su pripadnici Vojske Srbije sagledani s emocijama, nežnošću i okruženi voljenim osobama. To potvrđuje da se u našem narodu Vojska i dalje doživljava blisko i s poverenjem“, rekao je pukovnik Karapandžin.

Milovanović je naglasio da fotografija nastaje u određenom trenutku vremena i da fotografija čini trajnim taj trenutak kada on prodje. Autor izložbe je zaključio i da Vojska Srbije tradicionalno ima dobar pristup prema fotografiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.