U trendu

4. Beogradski irski festival od 14. marta

Od 14. marta u Beogradu počinje četvrti Beogradski irski festival koji posetiocima nudi bogat program na raznim lokacijama u gradu.

Prvog dana festivala u KC Grad održaće se „Delikatesni ponedeljak” a specijalitete će pripremati irski kuvar Gart Mekolgen. Tradicionalan irski meni biće čitave nedelje i u restoranu „Smokvica“ na Vračaru. Iste večeri u KC Gradu biće otvorena i prodajna izložba nakita i fotografija srpskih i irskih umetnika.

Za sve zainteresovane posetioce planirana je i radionicu nakita 16. marta.

Ovogodišnji festival je u znaku obeležavanja najvećeg irskog državnog jubileja – stogodišnjice od Ustanka za nezavisnost Irske, koji će biti propraćen igranim i dokumentarnim filmovima, kao i panel diskusijama na temu ustanka 1916. godine. Filmovi će biti prikazivani svakog dana od 15. do 22. marta u Jugoslovenskoj Kinoteci i bioskopu Fontana.

Dan Svetog Patrika,17. marta, uz podršku TOB-a, četiri monumentalne građevine Beograda (Narodna Skupština, Most na Adi, hotel „Moskva“ i Palata Albanija) biće osvetljene zelenim svetlom, od zalaska sunca 16. marta do svitanja 18. marta.

Organizatori kažu da je vrhunac festivala 19. mart kada će se irski kabare u UK Vuk predstaviti izvodenjem veoma provokativne predstave ”Devojka koja zviždi”– sa renomiranim irskim muzičarima, Honorom Hefernanom i Trevorom Najtom.

Ulaznice za sve programe kupuju se na biletarnicama ustanova u kojima se baš ti programi i održavaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar