U trendu

Koncert čeliste Dušana Stojanovića u galeriji Artget

Violončelista Dušan Stojanović održaće večeras u galeriji Artget KCB-a solistički koncert, u okviru saradnje Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS) i Kulturnog centra Beograda (KCB).

Na programu će biti dela D. Kabalevskog, J.S.Baha, G.Kasada i I.Jevtića.

Dušan Stojanović je stekao obrazovanje u muzičkim školama Dr. V. Vučković i K. Stanković, a potom je diplomirao na FMU u klasi prof. F. Jakovčić.

Po završetku studija, pohađao je majstorski kurs kod prof. Majkla Flaksmana (SAD) i kao redovan student postdiplomskih studija kod istog profesora, stekao diplomu Koncertanta (1989) na konzervatorijumu u Šafhauzenu, u Švajcarskoj.

Dugogodišnji je član kamernog ansambla Beogradski gudački kvartet, sa kojim je nastupao na koncertima i muzičkim festivalima u zemllji i inostranstvu i sa kojim je snimio četiri kompakt diska.

Bio je prvi violončelista kamernog orkestra Beogradska sinfonieta, sa kojim i dalje povremeno nastupa, a od 2003. godine je prvi violončelista i solista Kraljevskih gudača Sv. Đorđa.

Kao solista je nastupao sa Simfonijskim orkestrom RTS-a i Simfonijskim orkestrom Umetničkog ansambla Stanislav Binički.

Često nastupa sa pijanistkinjom Radmilom Stojanović kao kamerni ansambl Duo Stojanović.

Dušan Stojanović je od 2001. godine stalno angažovan kao vođa deonice violončela i solo-čelista Simfonijskog orkestra RTS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.