U trendu

Počinje „Green“ Fest

Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“, sedmi po redu, počinje večeras u Domu omladine Beograda, a program će obuhvatiti najbolje i najaktuelnije filmove o ekologiji i životnoj sredini, kreativne i ekspertske radionice i predavanja, foto izložbe i instalacije.

U takmičarskom programu biće prikazana 93 ostvarenja, odabrana na konkursu na koji je stiglo 1.455 filmova iz 98 zemalja.

Program je podeljen u šest kategorija: animirani film, film do jednog minuta, omladinski film, kratki film, film o prirodi i srpski film.

Obrazovni program i ove godine donosi pregršt radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u prepodnevnom programu, a najavljeno je i predavanje profesorke Klaudije Zanfi iz Italije o projektima urbanog ozelenjavanja u Milanu, kao i panel diskusija na temu „Zašto životna sredina nije atraktivna na medijskom tržištu?“.

Posetioci će moći da pogledaju zanimljive instalacije i izložbe, od kojih se posebno izdvajaju „Čuvajmo klimu, čuvajmo zdravlje“ svetski poznatog francuskog fotografa Jana Artis-Bertrana, zatim „Anima Mundi“ srpskog biologa i fotografa Milivoja Krvavca, najbolje radove sa foto konkursa „Budi eko mobilan“ i „Biodiverzitet“, instalacije „Biciklofon“ i „Hotel za insekte“.

„Green fest“ traje do 18. novembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar