U trendu

Prenos „Otela“ iz Metropolitena 17. oktobra u Sinepleksu

Direktan prenos remek dela Đuzepea Verdija „Otelo“ iz Metropolitena biće organizovan 17. oktobra u bioskopu „Sinepleks“ (Ušće Šoping Centar).

U ovoj bezvremenoj priči o ljubomori, strasti, zavisti i mržnji ulogu Jaga tumači srpski operski pevač Željko Lučić, poznat po izvođenju glavnih baritonskih uloga u Verdijevim operama.

Lučić, koga je domaća publika gledala u bioskopu „Sinepleks“ u ulozi Rigoleta i Magbeta, izrazio je zadovoljstvo što će se predstave iz Metropolitena uživo prenositi i ove godine, smatrajući da je to od velikog značaja za sve ljubitelje operske umetnosti.

„Time se i našim sugrađanima dočarava i na neki način približava sve što je novo u svetu opere. Kao što su devedesetih godina prošlog veka tri tenora približila operu velikim masama, tako danas ovi prenosi omogućavaju širokom spektru ljudi da privilegiju bogatih i elite privuku sebi i da vide dostignuća operske umetnosti na najvišem nivou“, primetio je Lučić.

„Drago mi je da barem tako, ako već ne mogu uživo, budem sa prijateljima i poštovaocima opere iz naše zemlje. Uvek je jedan duboki poklon na kraju predstave namenjen njima“, dodao je on.

Janik Nezet Seguin diriguje novom postavkom čuvene opere „Otelo“, a režiju potpisuje Bartlet Šer.

Aleksandr Antonenko prvi put u Metu peva naslovnu ulogu izmučenog venecijanskog Mavara, Sonja Jončeva debituje u ulozi Dezdemone, Dimitri Pitas peva ulogu kapetana Kasija, a ambasadora Mletačke republike Lodovika igra Gunter Groisbeck.

Scenografkinja Es Devlin, koja stoji iza velikih operskih produkcija u Kovent gardenu, milanskoj Skali i ostalim vodećim operskim kućama, ovom produkcijom debituje u Metropolitenu.

Karte za direktan porenos u „Sinepleksu“ prodaju se po ceni od 1.300 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.