Ćutanje je zlato

Zvuči paradoksalno, ali čim počnete da pričate o nečemu, smatrajte to izgubljenim – nestalo je. Sećate li se kako niste želeli ni da pričate nekome o zaista teškom pismenom ispitu, jer biste se neizbežno setili gde ste sve pogrešili? To se može primeniti i na muško-ženske odnose.

Klimnite glavom ako vam ovo zvuči poznato: izlazite s nekim – zaista fina devojka (fin dečko), i vaš odnos se razvija sasvim lepo. Sjajno se osećate. Tada razgovarate o toj devojci ili tom momku s prijateljem, roditeljem, bilo kim. Kako i ne biste? Srećni ste. Ponosni ste i želite da to podelite s drugima.

Upravo tada, kao urečeno, sve se preokrene i stvari pođu po zlu. Primećujete nešto što vam se ne dopada kod te posebne osobe. Ili, još gore, ta osoba shvati da joj se nešto ozbiljno ne dopada na vama. Ponekad se sve može popraviti, ali najčešće, čim ste otvorili usta, možete očekivati nepovoljan razvoj događaja. Ukratko: nestalo je.

Sledi vam suočavanje s prijateljima i porodicom, koji vas konstantno zapitkuju kako ide s vašom specijalnom devojkom (specijalnim momkom). A to mogu biti devojka ili dečko s kojima više i ne razgovarate. Kad god vas neko pita o tome, kao da ste dobili udarac u stomak. Ništa nije neprijatnije od pokušaja da objasnite mami kao ona osoba s kojom ste želeli da je upoznate pre dve nedelje više ne postoji u vašem životu.

No, to je samo jedan od primera zašto previše priče nije dobro. Čak vas i same reči mogu prestrašiti, bez obzira na to da li ih čujete od prvog komšije, roditelja, šefa ili osobe s kojom se zabavljate: Moramo da razgovaramo! Ah, ljudi mrze “da razgovaraju”. Ako imate stvarno loš dan, šta ćete prvo reći osobi koja vam dosađuje? Ne želim da pričam o tome!

Roditelji ne mogu da dočekaju da njihovi klinci progovore, a onda samo žele da ovi već jednom ućute.

Ozbiljan razgovor je najčešće loša vest; neozbiljan razgovor zvuči izveštačeno.

Razgovor na jastuku može vas uvaliti u nevolju.

Niko ne želi da drugim ljudima daje “povoda za priču”.

Najgori program na TV-u? Talk Shows!

Ironično, dok “bezobrazan razgovor” asocira na nešto ružno, verovatno je, u poređenju sa svim drugim razgovorima – najzabavniji.

Naravoučenije? Samo oslušnite šta govori olinjali debeli pijanac ispred lokalnog dragstora i prestanite da pričate o svemu.

Ostavite komentar

Misli poznatih

U tišini noći često sam čeznula da čujem bar nekoliko reči ljubavi od jednog čoveka, mnogo više nego aplauz hiljada i hiljada ljudi.

Džudi Garland,  američka glumica i pevačica (1922-1969)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Prvi sigurnosni pojas za vozače automobila patentiran je 1885. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Kako se zove Ciga u autobusu koji nema kartu?
IzbaCI GA.

Još viceva...

Na današnji dan

1814. - Zbog nasilja i nameta Turaka, u Požeškoj nahiji izbila je Hadži-Prodanova buna. Pošto su se Srbi kod...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Problemi u porodici dovedeni su do usijanja. Napokon se nešto dešava, što na najbolji mogući način ublažava vaše brige i strepnje. Dan je u znaku prijatnih vesti i događaja, ali i pravljenja zajedničkih p...