Lista obaveza i seks

Foto: Takmeomeo/Pixabay.com

Foto: Takmeomeo/Pixabay.com

Uživanje u seksu može biti ometeno time što vam nešto odvuče pažnju. To je neretko priličan problem ženama – pokazalo se da je njima lakše prekinuti koncentraciju u toku seksa nego muškarcima – jer im onda raspoloženje začas opadne i dosezanje vrhunca postane veoma teško. Ono što ženama neretko skrene pažnju s vođenja ljubavi jesu raznorazne obaveze koje im tek predstoje, ili na koje su zaboravile pa ih se naknadno sete.

Ne kažemo da se to redovno dešava svakoj ženi, niti da se ne može desiti muškarcu. Ali, nemali broj žena ima sledeći problem: počne maženje s partnerom, uzbuđuju jedno drugo, vode ljubav – i u nekom trenutku im samo padne na pamet da su zaboravile da podignu kaput s hemijskog čišćenja, ili krenu da „vrte po glavi“ spisak za kupovinu, ili listu stvari koje treba obaviti, ili već nešto slično, i seksualno uzbuđenje im začas splasne.

Vrhunac? Možda, ako vođenje ljubavi potraje bar još pola sata, i ako ovog puta uspeju da održe koncentraciju. A možda i ne, možda ih želja jednostavno prođe i samo čekaju da se vođenje ljubavi završi, pa da obave to što treba obaviti.

Zvuči vam poznato? Mnogima se desilo. I mnoge je iznerviralo, ako ih već vremenom nije dovelo do toga da odustanu od seksa, ili da im seks bude samo još jedna obaveza koju ispunjavaju reda radi, zbog voljene osobe (koja pre ili kasnije primeti nedostatak entuzijazma, pa odustane i ona). Srećom, postoji način da se taj problem reši, i ako se dosledno sprovodi, uglavnom uspeva.

Šta učiniti? Redovno sastavljati liste obaveza, kao i nedoumica koje u vezi s bitnim stvarima (posao, deca, kuća, porodica…) imate, za obaveze odrediti vreme kada ćete ih ispuniti, a o nedoumicama razgovarati s partnerom. Na taj način mozak dobija signal da je problem rešen, ili da će tada-i-tada, tako-i-tako biti rešen, da će obaveze biti ispunjene, pa prestaje da ih „prežvakava“. To onda donese opšti osećaj rasterećenosti – i mogućnost da se zaista koncentrišete na ono što radite u tom trenutku, šta god to bilo, uključujući i vođenje ljubavi.

Naravno, i dalje je moguće da vam nešto „razbije koncentraciju“, da vam skrene pažnju, ali uz opisani metod to će se dešavati znatno ređe.

Pogledajte komentare (2)

2 komentara

  • Nataša Gajić

    Pitam se pitam šta „razbija koncentraciju“: treme, strah, panika… pitanje, „šta poslije“ ili nešto što me usred radnje prekine, samo podsjeti da uradim još nešto, pa se „odmah vratim“… Pažnja… nije to voz pa da prođe i ne vrati se više nikad, „što možeš danas ne ostavljaj za sutra“, pa „sve u svoje vrijeme“… a vrijeme teče, i ističe, kao i mi, i hvala bogu, postoji „rajska zemlja za ono drugi put“… nadam se.

  • Veronika Milkić

    Ženi nikad neće pasti koncentracija ako je muškarac dobar u krevetu. Stalno pokušavate da svalite krivicu na nas žene. Sve zavisi od muškarca. Svi muškarci sa kojima žene rado idu u krevet su dobri u krevetu i tu nema nikakvih problema. Samo loši nešto komentarišu i pokušavaju da nas žene analiziraju.

Ostavite komentar

Oznake