Neke istine o ljubavi

Moguće je čuti mnoge mitove o ljubavi, mnoge pogrešne ideje o tome šta postoji i kako to ide u pravoj ljubavi, a šta ne ide. A moguće je i čuti stvari koje su istinite – evo nekih od njih.
Priča o ljubavi “i u dobru i u zlu” je savršeno tačna – ukoliko se radi o zrelim osobama u pravoj ljubavnoj vezi, ne o onima koji na prvu pojavu nevolje “više neće da se igraju”. Možete da se ugojite nekoliko kilograma ili da steknete pivski stomačić, možete nekad da napravite neku glupost, da se ošišate onako kako se voljenoj osobi ne dopada – i dalje ćete biti u vezi, i dalje ćete voleti jedno drugo. Možete imati jako mnogo nevolja, ako je ljubav prava, opstaće.
U ljubavi uvek postoji neko s kim možete da flertujete – vaš partner ili partnerka. Pa šta ako ste već zajedno? To samo znači da već znate da među vama postoji hemija, kao i da nećete biti odbijeni. Preostaje vam da uposlite maštu i smislite nove zanimljive načine za održavanje “varnica”.
Kada se zaista volite, to ne isključuje povremene svađe, ali su te svađe pod kontrolom. Šta to znači? Znači da ne potežete argumente “od Kulina bana”, da ne koristite ono što su vam partner ili partnerka rekli u poverenju da biste ih u trenutku ljutine povredili, kao i da vam nije cilj da učinite da se voljena osoba oseća bedno i poraženo i onda još i da likujete. Svađa je rasprava, nekad žestoka, ali i dalje rasprava, a ne takmičenje u kome postoje dobitnik i gubitnik.
Još jedna istina: u pravoj ljubavi svakog dana imate nekog ko će vas oraspoložiti – svog partnera ili partnerku. Kada vas zaista vole, naći će neku lepu reč ili nežan gest za vas, naročito ako je očigledno da vam je “podizanje” te vrste zaista potrebno.
Nažalost, ni ako je ljubav ona prava, ne znači da će trajati večno. Međutim, dok traje, u navedene istine o njoj možete se pouzdati.

One Comment

  • Nataša Gajić

    Istina je živa. U trouglovima, bez obzira na to ko ih sačinjava, mogućnosti su razne a i šest nogu… “Nisi stigla pa si utekla, ha!”

Ostavite komentar

Misli poznatih

Postoji intuitivan i misaoni put u umetnosti. Svejedno je kojim putem čovek traži izvore koji pokreću stvari.

Ivan Tabaković

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Tokom celog svog života jedna pčela proizvede svega dvanaestinu kašičice meda.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Šta radi plavuša ispod mora?
Traži Leonarda di Kaprija

Još viceva...

Na današnji dan

1814. - Zbog nasilja i nameta Turaka, u Požeškoj nahiji izbila je Hadži-Prodanova buna. Pošto su se Srbi kod...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Problemi u porodici dovedeni su do usijanja. Napokon se nešto dešava, što na najbolji mogući način ublažava vaše brige i strepnje. Dan je u znaku prijatnih vesti i događaja, ali i pravljenja zajedničkih p...