Šta ih to čini toliko ljubomornim?

Ne računajući flert, dopisivanje sa drugim muškarcima (bilo da su drugovi ili kolege) ili pominjanje bivših (u superlativu), ovo je sedam poteza koji većinu muškaraca “izuvaju iz cipela” – od ljubomore!

Foto: StartupStockPhotos/Pixabay.com

Foto: StartupStockPhotos/Pixabay.com

Nesigurnost je jedan od najčešćih uzroka ljubomore, a ovo je sedam zagarantovanih načina da muškarci izgube razum zbog poteza svojih lepših polovina.

1. Smejanje tuđim šalama
Možda vi ne razmišljate o tome da li je šalu kojoj ste se nasmejali ispričao muškarac ili žena, ali će vaš partner to sigurno primetiti. To je zato što žene često navode da ih kod muškaraca privlači duhovitost.

2. Obožavanje muških VIP-ovaca
Vama je verovatno simpatično da sa drugaricama komentarišete poznate glumce i pevače, ali on neće imati razumevanja za vaše simpatije prema Rajanu Goslingu ili Bredliju Kuperu. Iako su na drugom kraju planete, predstavljaju pretnju za ego.

3. Spominjanje muških imena kolega
Kada pominjete kolege sa kojima radite, vodite računa da u prepričavanju događaja s posla, muška imena stavljate u “uzgrednu” konotaciju i nikako im ne pridajte preveliki značaj.

4. Najbolji prijatelj – muškarac
Iako potpuno platonski, partner će u svojoj glavi iskonstruisati pravi dramski zaplet od odnosa koji imate sa svojim najboljim prijateljem. Za sve su krive romantične komedije u kojiima se najbolji prijatelji obavezno smuvaju na kraju filma.

5. Kada provodite slobodne dane bez njega
Godišnji odmor s prijateljima je poguban za muški Ego, jer mu tako jasno stavljate do znanja da ne želite da provedete duži vremenski period u njegovom društvu.

6. Kada idete na zabave bez njega
Odlazak na žurke sa svojim prijateljicama ili kolegama, a naročito objavljivanje “veselih” fotografija na društvenim mrežama, povrediće vašeg partnera i učiniti ga veoma ljubomornim.

7. Kad radite prekovremeno
Prekovremeni rad je siguran put do ljubomore. Ali, on važi za oba pola!

Izvor: prva.rs

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Nije bitno

    Ako partner/partnerka namerno izaziva vašu ljubomoru, i pored opaski, i to se događa već duže vreme, to znači da je vreme da preispitate vašu vezu. Pre svega, ako mu/joj je stalo do vas, onda neumesne poteze, kad zna da će izazvati ljubomoru, treba izbegavati. Neosetljivost na vaše opaske povodom svog ponašanja, ako se događa već duže vreme ili je postalo normalna stvar, treba da shvatite ozbiljno. Nekad partneri postanu neosetljivi na vas i počnu da se ponašaju kao da je zafrkancija sa vama u redu i ne obraćaju pažnju na to da ste u stvari povređeni. U tom slučaju, vi treba da testirate da li je između vas svršeno ili još nije. Ako je/ga još volite, napravićete i sebi i njoj/njemu uslugu da resetujete stvari između vas. Jednostavno, treba otvoreno postaviti ovakvo ponašanje na sto kao neprihvatljivo i postaviti uslove. U slučaju da još uvek ima magnetizma između vas, partner/partnerka će ovo shvatiti ozbiljno i ukoliko želi da vas zadrži, promeniće svoje ponašanje, u protivnom bolje će biti za oboje da svako ode na svoju stranu. Makar u početku i patili, pravite sebi uslugu na duže staze. U većini slučajeva, flertovanje i nedolično ponašanje nije zlonamerno, ali ako to budi sumnje u vernost, onda to jasno treba reći partneru.

Ostavite komentar

Oznake