I mi starimo

Teško nam je da priznamo, ali je ipak tako – i muškarci stare. Neko se preda, sedne pred televizor i teši se pivom, drugi se bacaju na sport i vode računa o ishrani, a nije mali broj onih koji se drže recepta da svežinu u pedesetim godinama donosi samo dvostruko mlađa partnerka… Strah od starosti oseća i najhrabriji muškarac. Ukoliko se izuzetno dobro pretvarate da ne obraćate pažnju na to, dobro je, ali i tu treba znati pravu meru. Nemoguće je ne primetiti bore, svaku sedu, ili to da jednostavno više niste u stanju da “iščupate volu rep”. Najveći strah od starosti krije se u pitanju koliko ćete još dugo biti uspešni u krevetu.

Savremena medicina je svojim istraživanjima surovo srušila jednu dugo čuvanu tvrđavu – dokazala je da i muškarci ulaze u klimaks, kada seksualnost, to jest libido, polako počinje da slabi. Ženski klimaks opisan je do detalja, javno i bez mnogo milosti i biranih reči. Žene su proglašene za babe. Međutim, muškarci se nisu dali, doduše, kako koji.

Ima onih koji dignu ruke, ali ima i onih koji su uvek borbeni, koji kupuju bicikle i trenažere, trče, paze na ishranu, trude se da žive zdravo. Tu su i muškarci koji strah od starosti leče novim seksualnim avanturama, spremni da ne pitaju koliko ih sve to može koštati u životu. U međuvremenu su otkriveni i mnogi hormonski preparati koji savremenom muškarcu pomažu da se izbori sa gubitkom energije, osećajem gubitka snage, smanjenjem želje za seksom… Stigla je i vijagra, a za njom i druge slične pilule, razni implanti, pomagala koja umornom i palom junaku pomažu da se uspravi.

Godine i strah od starosti udaraju prvenstveno onda kada nastanu problemi u krevetu. Taj problem se ne rešava dovođenjem dojučerašnjih maloletnica u bračni krevet – svi vaši nedostaci koje starost neminovno pravi postaće još vidljiviji kada pored sebe budete imali nekoga ko je od vas mlađi tridesetak godina. Budite obazrivi sa starošću.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Nijednom čoveku ne godi ćutanje. Meni najviše prija kada govore, ali kratko.

Ausonije,  rimski gramatičar i govornik (310-395)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Za stalno menjanje raspoloženja i ponašanja dece u pubertetu odgovorne su promene nekih nervnih spojeva u mozgu - tako bar tvrde neki američki stručnjaci.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Razvodi se Cigo i kaže:
- Slušaj, ženo, pola deca meni, pola deca tebi, a BARAKA OBAMA.

Još viceva...

Na današnji dan

1810. - Oko 30.000 Turaka je u Prvom srpskom ustanku krenulo iz Bosne da uguši ustanak, koristeći proređenost...

Još događaja...

Horoskop

Vaga

Pitate se zbog čega se samo vama dešavaju neprijatne stvari? Razlog leži u napetosti i sklonosti ka mračnim mislima. Pošto u prirodi vlada zakon privlačenja sličnih sadržaja, i vi privlačite nevolje. M...