Idealista ili materijalista?


Koliko značaja pridajete novcu i materijalnom bogatstvu uopšte? To je pitanje koje vas može pozicionirati na listu onih koji najviše vode računa o materijalnom, ili s druge strane, na listu onih koji smatraju da novac nije najvažnija stvar na svetu, bez obzira na to koliko ih savremeno društvo razuveravalo u tome. Moguće je da novac pokreće svet, ali je neizvesno da li se novcem može kupiti i ljubav. Pitanje je samo za šta ste sve spremni zbog novca, tačnije, da li vašim životom gospodari keš, ili vi gospodarite njime?
Sasvim je normalno smatrati da je bogatstvo fascinantna stvar. U današnjem svetu kreditna kartica i pozamašan bankovni račun mogu da obezbede stotinu čuda. Na kraju krajeva, novac jeste pokretač mnogih akcija; on je simbol uspeha i sredstvo za izgradnju boljeg života. Stoga ne treba oklevati s novčanim ulaganjima koja donose siguran profit; ne treba oklevati pri investiranju u unosne poslove ako postoji nada da ćete jednog dana postati još bogatiji nego što već jeste.
Međutim, dobro je imati na umu da novac nije preduslov za sreću. Materijalno bogatstvo treba poštovati kao što ekolozi poštuju ozonski omotač. Novac jeste potreban, nemate ništa protiv toga da postanete milioner, da kupite kuću ili vilu na moru, da vrednim poklonima obradujete svoje najbliže. Ipak, sve to moguće je samo ako znate da se bogatstvo ne stiče preko noći i da je neophodno uložiti veliki trud da bi se do njega uopšte došlo.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Uvek bi trebalo biti zaljubljen - zato i treba ostati neoženjen.

Oskar Vajld,  irski književnik (1854–1900)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

U indijskim "Mekdonaldsima" ne služe se hamburgeri, zbog induskog verovanja u to da je krava sveta životinja. Umesto hamburgera, Indijci mogu da naruče "maharadža mek", sendvič s jagnjetinom.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Idu dva krastavca, vide teglu i kažu:
- Vidi, murija!

Još viceva...

Na današnji dan

1689. - Srpski vojvoda Stojan Janković, vođa uskoka u Ravnim Kotarima u severnoj Dalmaciji, poginuo je u...

Još događaja...

Horoskop

Vaga

Za malaksalost i nezadovoljstvo krive su zvezde. One su u nepovoljnim aspektima, ali će problem uskoro biti rešen. Opšte stanje je konfuzno, haotično na svim poljima, a vi teško možete da nešto konkretn...