Idealista ili materijalista?


Koliko značaja pridajete novcu i materijalnom bogatstvu uopšte? To je pitanje koje vas može pozicionirati na listu onih koji najviše vode računa o materijalnom, ili s druge strane, na listu onih koji smatraju da novac nije najvažnija stvar na svetu, bez obzira na to koliko ih savremeno društvo razuveravalo u tome. Moguće je da novac pokreće svet, ali je neizvesno da li se novcem može kupiti i ljubav. Pitanje je samo za šta ste sve spremni zbog novca, tačnije, da li vašim životom gospodari keš, ili vi gospodarite njime?
Sasvim je normalno smatrati da je bogatstvo fascinantna stvar. U današnjem svetu kreditna kartica i pozamašan bankovni račun mogu da obezbede stotinu čuda. Na kraju krajeva, novac jeste pokretač mnogih akcija; on je simbol uspeha i sredstvo za izgradnju boljeg života. Stoga ne treba oklevati s novčanim ulaganjima koja donose siguran profit; ne treba oklevati pri investiranju u unosne poslove ako postoji nada da ćete jednog dana postati još bogatiji nego što već jeste.
Međutim, dobro je imati na umu da novac nije preduslov za sreću. Materijalno bogatstvo treba poštovati kao što ekolozi poštuju ozonski omotač. Novac jeste potreban, nemate ništa protiv toga da postanete milioner, da kupite kuću ili vilu na moru, da vrednim poklonima obradujete svoje najbliže. Ipak, sve to moguće je samo ako znate da se bogatstvo ne stiče preko noći i da je neophodno uložiti veliki trud da bi se do njega uopšte došlo.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Muzika je stvar duha, ali muzički biznis nije.

Van Morison,  irski rok muzičar (rođen 1945)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Halejeva kometa bila je vidljiva sa Zemlje i kad se Mark Tven rodio, 30. novembra 1835. godine, i kad je umro, 21. aprila 1910. godine.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Takmičili se Crnogorci i Bosanci ko će da napravi veću glupost. Crnogorci sagrade most nasred livade. A onda dođu Bosanci i počnu da pecaju.

Još viceva...

Na današnji dan

331. p. n. e. - Aleksandar Veliki porazio je persijskog cara Darija u bici kod Gaugamele, antičkog naselja u...

Još događaja...

Horoskop

Vaga

Pošto imate osećaj da se okolina prema vama ponaša svirepo, želite da uzvratite istom merom. Morate razraditi taktiku, jer je današnji problem ozbiljniji nego što pretpostavljate. U odnosima sa suprotni...