Muški bonton

Postoje pravila lepog ponašanja, a postoje pravila koja su postavile žene, kao i pravila koja su postavili muškarci. Bez obzira na pol, svi ih se pridržavaju, jer je to polni kodeks koji se ne sme prekršiti. Osnovna karakteristika i jednih i drugih jeste poluozbiljna, polušaljiva nota koja se razlikuje od teme do teme. Prijateljstvo, žene, sport, seks i uopšte način vođenja pravog muškog života…
Diskrecija je jedno od osnovnih pravila muškog bontona. Ako vas žena, devojka, majka ili poznanik vašeg najboljeg druga pita gde se on nalazi – nikad ne odgovarajte. Pronađite bilo koji način da izbegnete odgovor, ali ne popuštajte ni pod kakvim pritiskom. Ukoliko te osobe ne znaju gde je vaš najbolji prijatelj, onda je on želeo da to tako i ostane. Prilikom razgovora s muškim društvom svaku anegdotu možete doraditi i učiniti zanimljivijom, ali ne treba preterivati. Svako prelaženje granice smatraće se glupošću. Odstupanje od toga dozvoljeno je jedino prilikom zavođenja suprotnog pola – tu se sve može uveličavati do mile volje. Uveličavanje je u tom slučaju čak i poželjno, muška društva se ponekad silno zabavljaju prilikom razmene “ribolovačkih priča”. Bonton ipak nalaže da ne primenjujete foru koju ste pokupili od svog najboljeg prijatelja, bar ne u istoj državi.
A kada vas jednom neka dama bude dovela do toga da stanete na ludi kamen, obavezno s drugarima organizujte momačko veče, ili pustite njih da vas prijatno iznenade sadržajem momačke večeri. Ono što vi treba da ponesete tom prilikom jeste dobro raspoloženje i svest o tome da se uskoro ženite, a ono što nipošto ne treba da ponesete jeste video-kamera kojom ćete snimiti čitav događaj. Nošenje fotoaparata je takođe najstrože zabranjeno. Svaki muškarac koji prekrši ovo jedinstveno pravilo momentalno treba da bude isključen iz muškog društva. Tako nalaže bonton jačeg pola.

2 komentara

  • Vase Gjorgjievski

    Super. Sve je dobro.

  • Ana Bretšnajder

    Prvi pasus članka je jednostavno divan! Drugi pasus je diskretno saučesništvo u laži kao dokaz snage prijateljstva dva muškarca. A treći pasus – ne bih poželela da se udam kada bih pomislila na pravila momačke večeri! Ipak, hvala, jer se očigledno vraćamo i pravilima lepog ponašanja.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Ženimo se po nagonu, a razvodimo po razumu.

Vilijem Šekspir,  engleski dramski pisac (1554-1616)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Halejeva kometa bila je vidljiva sa Zemlje i kad se Mark Tven rodio, 30. novembra 1835. godine, i kad je umro, 21. aprila 1910. godine.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Zašto mrtvaca stavljaju u kovčeg?
Da bi spavao u mraku.

Još viceva...

Na današnji dan

1630. - Gradić Shawmut promenio je ime u Boston.

1810. - Otpočeo je meksički rat za...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Dobro se osećate, zadovoljni ste, jer se ono zbog čega ste strepeli nije dogodilo. Možete da odahnete i da se posvetite prijateljima, sa kojima umete lepo da se družite. I voljeno biće je tu da ulepša t...