Posle raskida (1)

Kako prevazići probleme koji nastaju u jednoj vezi? Ukoliko dođe do raskida veze za koju ste bili ubeđeni da će trajati “dok vas smrt ne rastavi”, kako nastaviti sa životom? Bilo da ste se upravo razveli ili raskinuli dugogodišnju vezu, sami izabrali takvo rešenje, ili vam ga je nametnula druga strana, ukoliko želite da normalno nastavite sa svojim životom i možda pronađete novu ljubav, morate proći kroz period tugovanja, detaljnog samopreispitivanja i svođenja bilansa – tu nema pogovora.

Posle svakog raskida treba proći kroz različite etape oplakivanja veze ili ljubavi za koju ste verovali, ili samog sebe ubedili, da je večna. Ne morate biti stručnjak za bračne probleme niti za probleme dugih veza da biste došli do tog zaključka. Neposredno posle raskida očekuje vas faza negiranja, odbijanje da se prihvati situacija u kojoj se nalazite, kao i potrebe da iz nje što pre i što bezbolnije izađete. Potom počinju naleti besa i optuživanja druge strane za nesreću koja vas je zadesila.

Posle nastupa gneva, nailazi period žestokih okršaja punih međusobnih optuživanja i ucenjivanja koja mogu biti emotivna, ali i ne toliko lična. Sve postaje naročito zaoštreno ukoliko je u pitanju razvod braka, koji podrazumeva podelu imovine i postizanje dogovora o brizi o deci. Administrativno razračunavanje ponekad može da bude gore od svake druge svađe koju ste dosad iskusili u nekoj emotivnoj vezi.

Pošto ni u burnim svađama niste uspeli da pronađete odgovarajuću utehu, sledi vam period depresije, koji je obeležen snažnim osećajem prezira sebe i drugih, krivice i čvrstih uverenja da ste uzalud protraćili život i vreme koje ste uložili u neku vezu. Faza samoprekora jeste ona u kojoj morate ostati najjači jer vam raskid utiče na samopouzdanje, a njega morate očuvati po svaku cenu.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Umetnost nas privlači samo ukoliko probudi ono najintimnije u nama.

Žan-Lik Godar,  francuski reditelj (rođen 1930)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Prsten kao dokaz vernosti ima dugu tradiciju. Još u antičko doba nosile su ga na srednjem prstu udate i verene Rimljanke, jer se verovalo da od tog prsta jedan nerv ide pravo do srca. Prvo prstenje bilo je od gvožđa, a zlatno je počelo da se pravi u II veku pre naše ere.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Kako se zove Ciga u novom odelu?
Ganc nov!

Još viceva...

Na današnji dan

1666. - Počeo je veliki požar u Londonu u kojem je stradalo 80% ovog grada.

1832. - Rođen je...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Pripremate se za put. Od narednih događaja mnogo očekujete. Savetuje se da nadanja svedete na razumnu meru, kako se ne biste razočarali. Dosta je bilo neugodnosti u prethodnom periodu, pa se spremate ...