Smeli preokreti

Foto: PDPics/Pixabay.com

Foto: PDPics/Pixabay.com

Možda zvuči kao nešto što ste već toliko puta čuli ili pročitali, ali svaki sledeći dan, mesec ili godina pružaju nam priliku da napravimo nove preokrete. U poslovnom svetu, u vezi sa zaradom, u porodici, u ljubavi, u zdravlju, u odnosu prema prijateljima. U svakoj od tih oblasti postoji jedna prilika koja čeka da bude promenjena, i ako vam se ukaže šansa da neki odnos poboljšate, ili da ga bar izvedete na čistac, nemojte je prokockati. Mogućnost da napravite preokret u svom životu pomoći će vam da više volite sebe.

Preokreti koji su uspešno sprovedeni u delo i koji se manifestuju pozitivnim rezultatima donose nam veliku satisfakciju. Međutim, i preokreti koji neku situaciju ne rešavaju nabolje mogu da imaju svoju dobru stranu. Za početak, već sama činjenica da ste skupili petlju i načinili promenu u svom životu treba da se vrednuje visoko. Ima toliko mnogo onih koji nemaju hrabrosti ni snage da promene ijednu stranicu svog života. Dakle, čak i ako željeni efekat izostane, nemojte se ljutiti na sebe. Na kraju krajeva, zaista je važno pokušati. Možda će sledeći put biti uspešniji, a svakako nećete ponavljati greške na kojima ste već nešto naučili iz prethodnog iskustva.

Vaš uspeh zavisi od vašeg odabira – poslova, prijatelja, partnera. Jedino što ne možete da birate je porodica, a sve ostalo je podložno promeni, i to nikada ne treba da se zaboravi. Ukoliko već niste, počnite da osluškujete svoje potrebe, počnite da tragate za načinom na koji ćete najlakše doći do željenog cilja. Trudite se da tom prilikom ne dovedete sebe u stanje preterane nervne napetosti. Nije vam potreban velik mentalni i fizički napor da promenite delić stvarnosti koji se tiče samo vas. Sami sebe podstaknite na promene koje želite da postignete.

Pogledajte komentare (2)

2 komentara

  • Nataša Gajić

    A šta ako ja nisam nešto posebno za velike preokrete i nove pokrete? Na primjer, odlično se osjećam u svojoj koži, ali sam veliki kolerik, skočim za sitnicu ili napravim pravu dramu i onda kažem da je to jače od mene, a ne da sam to ja, u svakoj situaciji i obavezno takva, nestrpljiva i pomalo bez tolarancije za tuđe neke slabosti. Držim se svojih propusta, odgovaram, ali se ne unosim u tuđa zapitkivanja o svojim intimnim stvarima, tu i tamo i držim se devize da ništa nije lako promijeniti, najmanje sebe. Ako se već odigralo i prošlo, ali ne pored mene, nešto je i ostalo. Odglumim poneku u sličnoj sitaciji drugi put, ispravim propust ovaj put, ali ništa bitno. Meni se čini da je sve po starom i dešava se gotovo neprimijetno. Samo su raspoloženja nova i pristanci i odustajanja, naravno. U pokretu sam, ali uglavnom u sebi, i mislim da je teško izaći s tim na svjetlost dana, a ne odbiti tuđe uplive , interesovanja, uticaje uopšte. Izvinite, ali šta ako vas neko upita za vaš brak ili možda što niste još uvijek oženjeni? Hoćete li promjeniti nešto u preokret, ako vam ne zazvuči baš nekako, tj. ne legne vam baš kako treba. Pobunom samo pokazujete da tu već nečeg ima i da je vrijeme za promjene, da ste se možda složili, ali to je već druga priča i mi smo po starom.

  • Željana Simić

    Ako ne pokušate, nećete ni uspjeti. Odličan članak, vjerujte mi, govorim iz iskustva.

Ostavite komentar