U trendu

Otvoren studentski festival pozorišta Urban fest

Međunarodni studentski festival pozorišta „Urban fest“ otvoren je večeras u Parku svetog Save u Nišu predstavom „Intermeco“ niškog Akademskog i predstavom „Portret lirskog ratnika“ Studentskog pozorišta iz Banjaluke.

Tradicionalni, 11. po redu „Urban fest“ trajaće do 5. septembra, a posetiocima će se, prema najavi organizatora Studentskog kulturnog centra Niš (SKC), predstaviti mladi glumci iz Bitolja, Banjaluke, Zvečana, Kragujevca, Bugojna i Kuršumlije.

U SKC-u ističu da će u svakoj od pet gradskih opština u Nišu biti odigrane po dve predstave na otvorenom i to u dva termina – od 20.30 i 22 sata.

U sredu, 2. septembra, pozorišne predstave biće prikazane u centru opštine Niška Banja, 3. septembra  „Urban fest“ seli se na Palilulu, 4. septembra predstave će biti izvedene na dve lokacije u Panteleju, dok će festival biti zatvoren predstavama na području opštine Crveni Krst – u Tvrđavi i dvorištu niškog Univerziteta.

U okviru „Urban festa“ biće odigrani komadi „Posveta“, „Putujuće pozorište Šopalović“, „Barbara, te sakam“,  „Kenguri“ , „Suze i biseri“, „To ti je lajf“, „Put u Liliput“ i „Hodači“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.