Њено величанство мала црна хаљина

Боје које су у тренду ове сезоне су богате и топле. Највише су заступљене тамноцрвене нијансе, боја вина, боја шљиве, нежнонаранџасте, златнобраонкасте и тамније беж. На супротној страни ових тонова, такође у тренду, стоје боја маховине и боја зелене јабуке. Отмене ципеле од алигатора спарене са одговарајућом торбицом обавезан је део одеће за сезону јесен/зима. Веома је важно да вам се ципеле и торбица слажу – то никако немојте заборавити.

Али нешто што је вечито, што ће увек бити у моди, јесте мала црна хаљина, МЦХ. Преко дана се може носити са блејзером, марамом или занимљивим каишем. Најзахвалнија је при избору обуће, јер шта год изаберете, нећете погрешити. Уз овакав стил најбоље иде једноставан накит, јер не треба изгледати превише “начичкано”. Никако не можете погрешити са једноставним али елегантним детаљима као што су дугмад од стакла.

За дневну варијанту, поготово елегантно-пословну, предлажемо комбиновање МЦХ-а са блејзером. МЦХ ће бити основни део ваше пословне одеће због лаке комбинаторике са осталим модним детаљима из вашег ормана. Крај броју комбинација може одредити само ваша машта.

Најбоља ствар код МЦХ-а је да не привлачи пажњу упадљивошћу већ елеганцијом и софистицираношћу, и увек изгледа ново и другачије. Она једноставно изгледа као различита хаљина на различитим људима, али и на истом човеку – можете је веома лако трансформисати из дневне комбинације у вечерњу. Откријте рамена, потамните шминку и додајте више накита. Пребаците елегантну мараму око врата и навуците заводљиве чарапе. Обујте ципеле са високом потпетицом и потпуно сте спремни за најсвечанији вечерњи излазак.

Коко Шанел (Chanel) је била позната по популаризацији практичне одеће, као што су женске панталоне, мале црне хаљине и јакне без оковратника са косим ивицама и месинганом дугмади. Први материјал који је користила јесте вунени жерсеј, који је био удобан и веома добро пратио линију тела, али се није сматрао одговарајућим за модну одећу. Традиционални Шанел детаљи су више ниска перли или златних ланчића, посебних ручних торбица, лакираних ципела боје слоноваче са црним шавовима, торбице са златним ланчићем уместо каишева око руке. Волела је да меша имитације накита са правим накитом и често је комбиновала накит са спортском одећом.

Карл Лагерфелд је преузео кућу Шанел раних 80-тих. Он успешно успева да сједини модеран дизајн са већ прослављеним и широко копираним класичним Шанел стилом. Коко Шанел је утрла темеље моде. Кристијан Диор за њу каже: “Са црним пуловером и нискама перли, она је направила револуцију у моди.” Она није позната само по својој малој црној хаљини и парфему Шанел бр.5, већ по својим класичним и вечним костимима, ципелама, ташнама и накиту. Њена једноставна црна хаљина, четвртасти костими и скоро дечачки дизајнирана одела, били су тако различити од уских корсета и дугачких хаљина са подсукњама.

МЦХ је једноставно прошлост, садашњост и будућност. Ствар ван времена.

Оставите коментар

Мисли познатих

Предрасуда је људског духа мисао да невиност може бити врлина.

Волтер,  француски филозоф (1694-1778)

Још мисли познатих...

Да ли сте знали

Досад највећа бубашваба била је дугачка 9,67 cm.

Још занимљивости...

Вицеви

Упадне пандур у шахт, погледа горе и каже:
- Сва срећа што је отворен, иначе не бих могао да изађем!


На данашњи дан

1716. - Одржано је прво такмичење у веслању (од Лондонског моста до Челзија).

1774. - Енглески...

Хороскоп

Лав

Лавови би много хтели. Уколико и пола од тога остваре, могу бити задовољни. Потреба за љубављу постоји, али вам се начин разрешења емотивних односа не допада, што доводи до благог незадовољства. Пошт...

Архива