Zanimljivosti

diamond-316610_640

Najskuplje stvari na svetu su…

S obzirom na cenu po gramu ovo je 19 najskupljih stvari na svetu: 19. Beli tartuf – cena grama na svetskom tržištu kreće se oko 5 dolara, a koristi se u pripremi jela kao što su testenine, rižoto, mesna jela… 18. Šafran...»

Untitled

25 načina da nosite šal

Ešarpe i šalovi su u modi a i vreme im stiže, pa evo jednostavnih i jako lepih načina za njihovo nošenje, kada vam ponestane ideja.»

Untitled

Ovo je sve, samo nije obična slika! (VIDEO)

Umetnost se javlja u mnogo oblika, ali ova slika, kao i stotine drugih koje su delo istog autora, ne spada nikako u “samo” umetnost. Ovaj umetnik rođen je sa teškim cerebralnim oštećenjem koje mu jako ograničava pokrete...»

mac

Ove činjenice o mačkama morate znati

- Mačke su napopularniji kućni ljubimci na svetu - Mačke su sposobne da prežive pad sa ogromne visine: najekstremniji zabeleženi slučaj je maca koja je preživela pad na beton sa 32. sprata - Mačke nisu sposobne da...»

purple-carrot-seeds-640x492

Šargarepe su – mutanti!

- Originalna boja šargarepe je u stvari ljubičasta, narandžaste šargarepe su mutanti! Do 17. veka postojale su samo ljubičaste šargarepe. U prirodi su mogle, ali retko, da se nađu i bele i žute. A onda je, uzgajivačima...»

Foto: Aletuzzi/Pixabay.com

Tajne želje

Ukoliko ne spadate u grupu ljudi koja tvrdi da “voli seks i rado ga se seća”, nije na odmet da se pozabavite rezultatima jednog statističkog istraživanja. Kada bi se kao u kvizu postavljala pitanja, ali samo o seksu...»

models-154934_640

Kako da se momentalno osećate bolje?

Zanima vas kako trenutno popraviti raspoloženje? Odgovor je puno jednostavniji nego što mislite – uspravite se dok sedite ili hodate! Položaj tela snažno utiče na stanje uma i emocija. Položaj u kojem držimo telo itekako...»

krompir

Oljuštite krompir za par sekundi! (VIDEO)

Nervirate se kada treba da oljuštite veću količinu krompira? Dovoljno je samo nekoliko sekundi za ovaj postupak, i više će vas iznervirati što se toga niste sami setili: Skuvajte krompir sa korom. Stavite ga na desetak...»

FOTO: INSTAGRAM, @MEMOBOTTLE

Memobottle – flaša budućnosti?

Pošli ste u školu, na posao, u grad…treba vam flašica za vodu, na pprimer, ali nema mesta u rancu, torbi… Rešenje je tu – jedinstveno, originalno i užasno prosto. Samo je trebalo setiti se: Ova flaša neuobičajenog oblika...»

jewels-396441_640

Kako da očistite srebro?

Kako da srebru vratite stari sjaj? Čišćenje pomoću pepela od cigareta: Pepeo cigarete je uspešno sredstvo zbog svog hemijskog sastava koji mu daje lagano abrazivno djelovanje. Primena: Pomešajte pepeo sa limunovim sokom...»

Misli poznatih

Nauči od mudrijeg, to ti je velika korist. I nauči drugog, to ti je velika zadužbina.

Dositej Obradović

Još misli poznatih...

Da li ste znali

U novčićima od jednog i dva evra stručnjaci su otkrili više nikla nego što je dozvoljeno, čak 300 puta više od granice određene za nakit. Ovako visok procenat nikla kod osoba koje pate od alergije može da izazove crvenilo, svrab i slične neugodne pojave. To, razume se, važi samo za one koji imaju stalan ili čest dodir s metalnim evrima.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Mašem po aerodromima i autobuskim stanicama.
Šifra: Parkins.

Još viceva...

Na današnji dan

1452. - Odštampana je prva knjiga.

1630. - Prvi put je izvršena smrtna kazna u SAD-u...

Još događaja...

Horoskop

Vaga

Prijatelji vam pomažu. Pošto vas samoća ubija, pokušavate da budete u društvu. Ne preterujte sa pričanjem o svojim problemima, jer će se oni do kojih vam je stalo razbežati. Ne zaboravite da ste i za d...