Zanimljivosti

Foto: Aletuzzi/Pixabay.com

Tajne želje

Ukoliko ne spadate u grupu ljudi koja tvrdi da “voli seks i rado ga se seća”, nije na odmet da se pozabavite rezultatima jednog statističkog istraživanja. Kada bi se kao u kvizu postavljala pitanja, ali samo o seksu...»

models-154934_640

Kako da se momentalno osećate bolje?

Zanima vas kako trenutno popraviti raspoloženje? Odgovor je puno jednostavniji nego što mislite – uspravite se dok sedite ili hodate! Položaj tela snažno utiče na stanje uma i emocija. Položaj u kojem držimo telo itekako...»

krompir

Oljuštite krompir za par sekundi! (VIDEO)

Nervirate se kada treba da oljuštite veću količinu krompira? Dovoljno je samo nekoliko sekundi za ovaj postupak, i više će vas iznervirati što se toga niste sami setili: Skuvajte krompir sa korom. Stavite ga na desetak...»

FOTO: INSTAGRAM, @MEMOBOTTLE

Memobottle – flaša budućnosti?

Pošli ste u školu, na posao, u grad…treba vam flašica za vodu, na pprimer, ali nema mesta u rancu, torbi… Rešenje je tu – jedinstveno, originalno i užasno prosto. Samo je trebalo setiti se: Ova flaša neuobičajenog oblika...»

jewels-396441_640

Kako da očistite srebro?

Kako da srebru vratite stari sjaj? Čišćenje pomoću pepela od cigareta: Pepeo cigarete je uspešno sredstvo zbog svog hemijskog sastava koji mu daje lagano abrazivno djelovanje. Primena: Pomešajte pepeo sa limunovim sokom...»

mobile

Kada ste kupili prvi mobilni?

Ako niste znali, prvi funkcionalni mobilni sistem instaliran je za potrebe policije 1928 . u Detroitu . Pre samo 41 godinu u komercijalnu upotrebu je ušao prvi mobilni telefon koji je proizvela Motorola, težak oko...»

Foto: WikiImages/pixabay.com

Klimatske promene: Strašne godine su pred nama

Kroz četiri decenije, naša planeta će se susresti s nepredvidivim poplavama, olujama i vrućinama kao iz pakla. Upravo takav klimatski scenario najavljuju Ujedinjene nacije. Organizacija je nedavno predvidela takav...»

Foto: printskrin/Jutjub

Ovakav spokoj odavno niste videli!

U prvom trenutku nas je, dok smo gledali ovaj video, uhvatila blaga panika, od straha da će se beba udaviti, zagrcnuti vodom, početi da vrišti od straha…ali se ništa od toga nije desilo, naprotiv – bebe su toliko...»

Foto: falco/pixabay.com

Svetska rekorderka: 23 godine ne ide na posao a prima platu!

Nastavnica biologije iz Indije uspela je da organizuje sebi “savršen“ život: Ona ne radi, ali uredno prima platu, i to već 24 godine! Priča je dospela u žižu interesovanja javnosti kada se direktorka jedne osnovne škole...»

Foto: Wikiimages/pixabay.com

Mnogo vaših fotki na društvenim mrežama znači da ste…

Neki pojedinci zaista su alarmantno aktivni na Facebooku, većinom zato što konstantno objavljuju vlastite fotografije kako bi i drugi ‘uživali’ u pogledu na njih. Ono što možda ne znaju jeste da to zapravo pokazuje da su...»

Misli poznatih

Bavim se tuđim stvarima pošto svojih nemam.

Horacije,  rimski pesnik ( 65-8 p. n. e.)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Osušene banane četiri puta su hranljivije od svežih.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Prodajem Ladu trula višnja.
Šifra: Više trula, nego višnja

Još viceva...

Na današnji dan

1689. - Srpski vojvoda Stojan Janković, vođa uskoka u Ravnim Kotarima u severnoj Dalmaciji, poginuo je u...

Još događaja...

Horoskop

Vaga

Za malaksalost i nezadovoljstvo krive su zvezde. One su u nepovoljnim aspektima, ali će problem uskoro biti rešen. Opšte stanje je konfuzno, haotično na svim poljima, a vi teško možete da nešto konkretn...