Zanimljivosti

truth-257158_640

Zašto lažemo?

Svi mi lažemo. Svaki dan izgovorimo neku sitnu laž, takozvane „bele laži“ su svakodnevna pojava. Radimo to da bismo izbegli neprijatnosti, da ne bismo nekoga povredili, da bismo ostavili bolji utisak na druge i iz još...»

chocolate-183543_640

Znate li koje su najzdravije namirnice na svetu?

Sledi lista namirnica koje vam mogu da vam produže život i olakšaju starost. Nisu sve skupe i sigurno ih imate u kuhinji. Beli luk Moćan borac protiv infekcija. Zaustavlja mnoge bakterije uključujući i ešerihiju koli...»

human-digestive-system-163714_640

Neverovatne činjenice o ljudskom telu

Nebrojeno puta je dokazano da je ljudski organizam savršena ‘mašina’ o kojoj se još uvek mnogo toga ne zna. Tako bar naučnici kažu. A šta biste vi još mogli da saznate o svom telu kako biste ga možda bolje razumeli? Ovo...»

clock-163202_640

Najdosadniji dan u istoriji bio je…

Naučnici su uspeli da naprave računarski softver uz pomoću kojeg su analizirali preko 300 miliona istorijskih činjenica i tako su došli do otkrića koji dan je bio “najdosadniji dan” u istoriji čovečanstva! Dan kada se u...»

B3K05P

Neobični rituali najslavnijih ljudi

Svi imaju čudne navike pa tako i oni najuspešniji, najbogatiji i najslavniji. Kao što neki od najboljih sportista imaju ritual pred izlazak na teren, tako isto ritual ima na primer Barak Obama, imao ga je Stiv Džobs i...»

smartphone-312816_640

Tajni Android kodovi: Saznaj sve o svom telefonu!

Još u eri običnih mobilnih telefona, korisnici su znali zapostojanje “tajnih kodova” koji bi im omogućili uvid u stvari obično skrivene iz vida, a namenjene različitim testovima mobilnih operatora i sl. Dobar deo tih...»

cat-448339_640

Kako nas mačke čine zdravijima?

Prijateljstvo i međusobna briga ljudi i mačaka traje već vekovima. Ali, prema poslednjim naučnim istraživanjima, ove umiljate životinje svojim društvom poboljšavaju vlasnikovo zdravlje. Saznajte pet načina kako mačke deluju na...»

book-419589_640

Jezici koji umiru

Svakog trenutka 13 evropskih jezika može potpuno nestati, a ugroženo je čak 33, upozorava UNESCO koji navodi da su ti jezici na listi onih koji su već u procesu nestanka. U prvoj grupi ugroženih jezika nalaze se oni...»

pizza-386717_640

7 razloga zašto jedemo više nego što treba

Na preteranu konzumaciju hrane utiču različiti faktori – osobe koje vas okružuju, mesto na kom se nalazite i vrsta hrane koju jedete. Ako niste tip osobe koja broji svaki zalogaj, verovatno ste već bili “prevareni” sa...»

Foto: Hans/Pixabay.com

I ukras i izdajica

Žene se često žale na suv i obešen vrat, koji je zapravo dokaz nemarnosti i zapuštenosti. Naime, za veliki broj žena nega kože prestaje s ivicom lica. Ako želite da imate pravi “labudov” vrat, sledite ove savete. Uveče...»