Zanimljivosti

diamond-316610_640

Najskuplje stvari na svetu su…

S obzirom na cenu po gramu ovo je 19 najskupljih stvari na svetu: 19. Beli tartuf – cena grama na svetskom tržištu kreće se oko 5 dolara, a koristi se u pripremi jela kao što su testenine, rižoto, mesna jela… 18. Šafran...»

Untitled

25 načina da nosite šal

Ešarpe i šalovi su u modi a i vreme im stiže, pa evo jednostavnih i jako lepih načina za njihovo nošenje, kada vam ponestane ideja.»

Untitled

Ovo je sve, samo nije obična slika! (VIDEO)

Umetnost se javlja u mnogo oblika, ali ova slika, kao i stotine drugih koje su delo istog autora, ne spada nikako u “samo” umetnost. Ovaj umetnik rođen je sa teškim cerebralnim oštećenjem koje mu jako ograničava pokrete...»

mac

Ove činjenice o mačkama morate znati

- Mačke su napopularniji kućni ljubimci na svetu - Mačke su sposobne da prežive pad sa ogromne visine: najekstremniji zabeleženi slučaj je maca koja je preživela pad na beton sa 32. sprata - Mačke nisu sposobne da...»

purple-carrot-seeds-640x492

Šargarepe su – mutanti!

- Originalna boja šargarepe je u stvari ljubičasta, narandžaste šargarepe su mutanti! Do 17. veka postojale su samo ljubičaste šargarepe. U prirodi su mogle, ali retko, da se nađu i bele i žute. A onda je, uzgajivačima...»

Foto: Aletuzzi/Pixabay.com

Tajne želje

Ukoliko ne spadate u grupu ljudi koja tvrdi da “voli seks i rado ga se seća”, nije na odmet da se pozabavite rezultatima jednog statističkog istraživanja. Kada bi se kao u kvizu postavljala pitanja, ali samo o seksu...»

models-154934_640

Kako da se momentalno osećate bolje?

Zanima vas kako trenutno popraviti raspoloženje? Odgovor je puno jednostavniji nego što mislite – uspravite se dok sedite ili hodate! Položaj tela snažno utiče na stanje uma i emocija. Položaj u kojem držimo telo itekako...»

krompir

Oljuštite krompir za par sekundi! (VIDEO)

Nervirate se kada treba da oljuštite veću količinu krompira? Dovoljno je samo nekoliko sekundi za ovaj postupak, i više će vas iznervirati što se toga niste sami setili: Skuvajte krompir sa korom. Stavite ga na desetak...»

FOTO: INSTAGRAM, @MEMOBOTTLE

Memobottle – flaša budućnosti?

Pošli ste u školu, na posao, u grad…treba vam flašica za vodu, na pprimer, ali nema mesta u rancu, torbi… Rešenje je tu – jedinstveno, originalno i užasno prosto. Samo je trebalo setiti se: Ova flaša neuobičajenog oblika...»

jewels-396441_640

Kako da očistite srebro?

Kako da srebru vratite stari sjaj? Čišćenje pomoću pepela od cigareta: Pepeo cigarete je uspešno sredstvo zbog svog hemijskog sastava koji mu daje lagano abrazivno djelovanje. Primena: Pomešajte pepeo sa limunovim sokom...»

Misli poznatih

Koliko malo dečjih snova ostvari odrastao čovek.

Ovidije,  rimski pesnik (43. p. n. e. - 17. n. e)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Kornet je nastao 1904. godine na sajmu u Sent Luisu kada je proizvođač vafli hteo da pomogne proizvođaču sladoleda sa susednog štanda i umotao nekoliko vafli u kupice.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Zašto mala muva plače?
Zato što joj keva jede govna!

Još viceva...

Na današnji dan

1452. - Odštampana je prva knjiga.

1630. - Prvi put je izvršena smrtna kazna u SAD-u...

Još događaja...

Horoskop

Vaga

Prijatelji vam pomažu. Pošto vas samoća ubija, pokušavate da budete u društvu. Ne preterujte sa pričanjem o svojim problemima, jer će se oni do kojih vam je stalo razbežati. Ne zaboravite da ste i za d...