Zanimljivosti

parfem

Kako izabrati i nositi parfem?

Parfemi deluju i na vas koji ih nosite ali i na ljude oko vas. Postoje parfemi dizajnirani za različito doba dana, za određeno godišnje doba… Bitno je znati odabrati pravi parfem i pravilno ga naneti. Parfem reaguje...»

Foto: Didgeman/Pixabay.com

Tajanstveni ljiljan

Još u pradavna vremena, negde u prostranstvima Azije, ljudi su zapazili mirisne cvetove biljke koja je uvek bila okružena nekom gordošću i tajanstvenošću. Od početka su joj pridavana određena lekovita svojstva, što ni do...»

iq

Prosečna inteligencija stanovnika Evrope

Češki matematičar i lingvista Jakub Marian na svom je blogu objavio zanimljivu kartu koja prikazuje prosečnu inteligenciju u zemljama Evrope. Kako napominje u priloženom tekstu, karta je nastala prema statističkim podacima...»

chocolate-183543_640

A kakvu vi čokoladu volite?

Čokolada je jedna od omiljenih poslastica i retko ko od nas može da joj odoli. Da li ste se ikada zapitali šta omiljeni ukus čokolade govori o vama? Zabavite se i proverite u koju grupu sladokusaca spadate. Mlečna...»

sm

Učinite danas nešto lepo – izmamite nekome osmeh!

Danas je Međunarodni dan osmeha. Ovaj praznik obeležava se svakog prvog petka u oktobru, a slavi se širom sveta uz parolu “Danas učini nešto lepo. Izmami makar jednoj osobi osmeh na lice!”. “Dan osmeha” je prvi put...»

diamond-316610_640

Najskuplje stvari na svetu su…

S obzirom na cenu po gramu ovo je 19 najskupljih stvari na svetu: 19. Beli tartuf – cena grama na svetskom tržištu kreće se oko 5 dolara, a koristi se u pripremi jela kao što su testenine, rižoto, mesna jela… 18. Šafran...»

Untitled

25 načina da nosite šal

Ešarpe i šalovi su u modi a i vreme im stiže, pa evo jednostavnih i jako lepih načina za njihovo nošenje, kada vam ponestane ideja.»

Untitled

Ovo je sve, samo nije obična slika! (VIDEO)

Umetnost se javlja u mnogo oblika, ali ova slika, kao i stotine drugih koje su delo istog autora, ne spada nikako u “samo” umetnost. Ovaj umetnik rođen je sa teškim cerebralnim oštećenjem koje mu jako ograničava pokrete...»

mac

Ove činjenice o mačkama morate znati

– Mačke su napopularniji kućni ljubimci na svetu – Mačke su sposobne da prežive pad sa ogromne visine: najekstremniji zabeleženi slučaj je maca koja je preživela pad na beton sa 32. sprata – Mačke nisu sposobne da...»

purple-carrot-seeds-640x492

Šargarepe su – mutanti!

– Originalna boja šargarepe je u stvari ljubičasta, narandžaste šargarepe su mutanti! Do 17. veka postojale su samo ljubičaste šargarepe. U prirodi su mogle, ali retko, da se nađu i bele i žute. A onda je, uzgajivačima...»