Tinejdžeri

Foto: SplitShire/Pixabay.com

Ravnoteža između prijatelja i voljene osobe

Kada ste u vezi, desi se da vas prijatelji optužuju da ih zanemarujete na račun voljene osobe, ili vas dečko ili devojka optužuju da ih zanemarujete na račun prijatelja, ili oboje. U principu, najbolje je ako možete da...»

Foto: Aletuzzi/Pixabay.com

U ljubavi – bez tajni?

Od prijatelja i prijateljica svašta možete da čujete o ljubavi. Neretko to budu, maltene, urbane legende o tome kako treba da izgleda ljubavna veza, a jedna od takvih pričica jeste i ta da u ljubavi ne sme da bude nikakvih...»

Foto: Aletuzzi/Pixabay.com

Bubuljice nakon brijanja pazuha

Jedna od karakteristika puberteta je i pojačan rast malja, kao i pojava malja tamo gde ih ranije nije bilo. Za malje ispod pazuha smatra se da je najbolje ukloniti ih, i iz higijenskih i iz estetskih razloga, ali nekada se...»

Foto: TheresaOtero/Pixabay.com

Dopada im se kada su one iskrene

Velik broj devojaka se folira pred momkom, ne zato što žele da ga lažu i da se pretvaraju, nego se plaše da budu iskrene, boje se da mu se, ako budu svoje, više neće dopadati. A veliki broj momaka jako ceni baš kad je...»

Foto: Ferobanjo/Pixabay.com

Uticati na svoja osećanja

Veseli ste? Tužni? Srećni? Nesrećni? Uplašeni? Ljuti? Dok ste u pubertetu, vaši hormoni “divljaju” – to ste sigurno već mnogo puta čuli dosad. Pod uticajem hormona “divljaju” i vaša osećanja, pa ste skloni čestim burnim...»

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Kako odlučiti?

Nekada, naročito ako se radi o bitnim stvarima u životu, može biti veoma teško doneti odluku. Šta ako kasnije ispadne da ste pogrešili? Naravno, ima onih koji su navikli da sami odlučuju o sopstvenom životu i kojima...»

Foto: Chrissy22/Pixabay.com

Nakon gipsa

Ludirali ste se kada nije trebalo. Možda se i niste ludirali, ali vam se svejedno desila nezgoda – prelom kosti. To se može desiti bilo kad i bilo gde – povreda u školi, na zimovanju, na letovanju, kad negde izađete…...»

Foto: Schenzai/Pixabay.com

Ne možete bez šminke

Nije mali broj devojaka koje ne samo što vole da se šminkaju već osećaju da bez šminke ne mogu. U šminkanju kao takvom nema ničeg lošeg, ali jeste loše ako s tim preterujete, jer rizikujete da oštetite kožu i da vam koža...»

Foto: Sallina13/Pixabay.com

Šminka od jutra do večeri

Želite da ste našminkane od ujutro do uveče – a svesne ste da šminka u školi ne treba da bude ista kao i večernja šminka, kao i da i jedna i druga treba da se razlikuju od šminke koju ćete imati kad izađete s dečkom. Uz...»

Foto: Tumisu/Pixabay.com

Kako “isfolirati” profesora?

Baš vam se nešto nije učilo (a kome se pa uči?). Možda vam se nije radio domaći (a kome se pa radi domaći?). A profesor ispituje ili postoji mogućnost da sazna da niste uradili domaći, pa vam treba nekakav izgovor...»