Tinejdžeri

moody-175729_640

Da li i dalje pati za bivšom?

Napokon ste pronašli partnera s kojim uživate punim plućima. Sjajno vam je zajedno, obasipa vas pažnjom, ali u vama svako malo izbija dosadni crv sumnje. I to ne onaj ljubomorni već njegov brat blizanac koji sumnja da...»

Foto: Haydenweal/Pixabay.com

Njegovo “odmah”

Dečaci nekada zaista umeju da iznerviraju devojke. Naročito njihovi sopstveni momci (dobro, to je logično, pošto devojka provodi više vremena sa svojim dečkom nego s poznanicima). Kažete mu da nešto uradi, on kaže nešto...»

Foto: SplitShire/Pixabay.com

Ravnoteža između prijatelja i voljene osobe

Kada ste u vezi, desi se da vas prijatelji optužuju da ih zanemarujete na račun voljene osobe, ili vas dečko ili devojka optužuju da ih zanemarujete na račun prijatelja, ili oboje. U principu, najbolje je ako možete da...»

Foto: Aletuzzi/Pixabay.com

U ljubavi – bez tajni?

Od prijatelja i prijateljica svašta možete da čujete o ljubavi. Neretko to budu, maltene, urbane legende o tome kako treba da izgleda ljubavna veza, a jedna od takvih pričica jeste i ta da u ljubavi ne sme da bude nikakvih...»

Foto: Aletuzzi/Pixabay.com

Bubuljice nakon brijanja pazuha

Jedna od karakteristika puberteta je i pojačan rast malja, kao i pojava malja tamo gde ih ranije nije bilo. Za malje ispod pazuha smatra se da je najbolje ukloniti ih, i iz higijenskih i iz estetskih razloga, ali nekada se...»

Foto: TheresaOtero/Pixabay.com

Dopada im se kada su one iskrene

Velik broj devojaka se folira pred momkom, ne zato što žele da ga lažu i da se pretvaraju, nego se plaše da budu iskrene, boje se da mu se, ako budu svoje, više neće dopadati. A veliki broj momaka jako ceni baš kad je...»

Foto: Ferobanjo/Pixabay.com

Uticati na svoja osećanja

Veseli ste? Tužni? Srećni? Nesrećni? Uplašeni? Ljuti? Dok ste u pubertetu, vaši hormoni “divljaju” – to ste sigurno već mnogo puta čuli dosad. Pod uticajem hormona “divljaju” i vaša osećanja, pa ste skloni čestim burnim...»

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Kako odlučiti?

Nekada, naročito ako se radi o bitnim stvarima u životu, može biti veoma teško doneti odluku. Šta ako kasnije ispadne da ste pogrešili? Naravno, ima onih koji su navikli da sami odlučuju o sopstvenom životu i kojima...»

Foto: Chrissy22/Pixabay.com

Nakon gipsa

Ludirali ste se kada nije trebalo. Možda se i niste ludirali, ali vam se svejedno desila nezgoda – prelom kosti. To se može desiti bilo kad i bilo gde – povreda u školi, na zimovanju, na letovanju, kad negde izađete…...»

Foto: Schenzai/Pixabay.com

Ne možete bez šminke

Nije mali broj devojaka koje ne samo što vole da se šminkaju već osećaju da bez šminke ne mogu. U šminkanju kao takvom nema ničeg lošeg, ali jeste loše ako s tim preterujete, jer rizikujete da oštetite kožu i da vam koža...»