Koja mi šminka odgovara?


Spremate se za izlazak. Nekako ste rešile šta da obučete, a sada dolazi ne baš tako zgodan deo: šminkanje. Naravno, pred drugaricama se pretvarate da ste samouverene, da o šminkanju znate ama baš sve, ali ipak niste baš tako sigurne. Šta vam stoji, a šta baš i ne? Evo nekih opštih pravila.
Ako vam je ten svetao, a želite da izgledate preplanulo, rumenilo u boji breskve ili svetlobronzane nijanse dobro će vam stajati. Svetloružičasto rumenilo će na vašem tipu kože ostaviti utisak zdravog prirodnog rumenila. Devojke sa svetlim tenom su srećnice utoliko što im od senki za oči odgovaraju sve nijanse; ruž za usne uskladite sa ostatkom šminke – odgovara vam neki u boji kože (terakota, ružičastosmeđa, bebiroze), a lepo će vam stajati i neka nijansa crvene.
Ukoliko vam je ten srednje svetao, izbegavajte narandžastu osnovu rumenila; dobro će vam stajati mešavina ružičaste i smeđe boje. Od senki za oči preporučujemo vam zemljane tonove (bež, tamnosiva, mahovinazelena i bronzana). Na vašim usnama lepo će izgledati sjajevi u nijansama bobičastog voća ili ruževi u boji šljive, čokolade, crvenosmeđi ili boje crnog vina.
Ako vam je ten taman i ima zlatan odsjaj, rumenila boje kajsije, bronze i ružičasta će veoma lepo izgledati na vama. Ukoliko vam pak ten ima plavičasti podton, odgovaraju vam rumenila boje šljive, ribizle i tamnoružičasta. Za vas su idealne senke braon boje ili boje vina, a možete eksperimentisati i sa svetlucavim senkama u nijansama bronze, zlata i srebra. Od ruževa vam odgovaraju tamnocrveni, kajsija, breskva i karamela.
Imate maslinast ten? Sjajno će vam stajati smeđeružičasto i svetlobraon rumenilo; izbegavajte svetlocrveno i narandžasto. Možete pokušati i sa malo bronzane ili zlatne boje. Kad je reč o senkama, lepo će vam stajati crvenosmeđa, tamnopurpurna i modroplava boja, a od ruževa za usne ružičastobež, tamnocrvena i svetlobraon.
Šta čekate? "Sredite se" i zablistajte!

Ostavite komentar

Misli poznatih

Ni sa čijom se otadžbinom ne treba šaliti. To su osećanja koja se poštuju i o kojima se ne raspravlja. Ljubav prema otadžbini je svetinja, kao i ljubav prema majci. Otadžbina je majka sviju nas, majka koja nam je dala život i koja nam daje hleb.

Ivan Đaja

Još misli poznatih...

Da li ste znali

U Staroj Grčkoj takmičar koji bi na olimpijskim igrama pogrešno startovao bivao je - išiban.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Kako se pametan Srbin javlja glupom?
Telefonom iz inostranstva.

Još viceva...

Na današnji dan

490. p. n. e. - Ratnik Fidipides pretrčao je rastojanje od Maratonskog polja do Atine kako bi saopštio pobedu...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Pripremate se za duži odmor, ali porodične obaveze ne dozvoljavaju da slobodno vreme iskoristite na adekvatan način. Ne dozvolite da vas okolnosti izbace iz ravnoteže, već ih shvatite kao sastavni deo...