Koja mi šminka odgovara?


Spremate se za izlazak. Nekako ste rešile šta da obučete, a sada dolazi ne baš tako zgodan deo: šminkanje. Naravno, pred drugaricama se pretvarate da ste samouverene, da o šminkanju znate ama baš sve, ali ipak niste baš tako sigurne. Šta vam stoji, a šta baš i ne? Evo nekih opštih pravila.
Ako vam je ten svetao, a želite da izgledate preplanulo, rumenilo u boji breskve ili svetlobronzane nijanse dobro će vam stajati. Svetloružičasto rumenilo će na vašem tipu kože ostaviti utisak zdravog prirodnog rumenila. Devojke sa svetlim tenom su srećnice utoliko što im od senki za oči odgovaraju sve nijanse; ruž za usne uskladite sa ostatkom šminke – odgovara vam neki u boji kože (terakota, ružičastosmeđa, bebiroze), a lepo će vam stajati i neka nijansa crvene.
Ukoliko vam je ten srednje svetao, izbegavajte narandžastu osnovu rumenila; dobro će vam stajati mešavina ružičaste i smeđe boje. Od senki za oči preporučujemo vam zemljane tonove (bež, tamnosiva, mahovinazelena i bronzana). Na vašim usnama lepo će izgledati sjajevi u nijansama bobičastog voća ili ruževi u boji šljive, čokolade, crvenosmeđi ili boje crnog vina.
Ako vam je ten taman i ima zlatan odsjaj, rumenila boje kajsije, bronze i ružičasta će veoma lepo izgledati na vama. Ukoliko vam pak ten ima plavičasti podton, odgovaraju vam rumenila boje šljive, ribizle i tamnoružičasta. Za vas su idealne senke braon boje ili boje vina, a možete eksperimentisati i sa svetlucavim senkama u nijansama bronze, zlata i srebra. Od ruževa vam odgovaraju tamnocrveni, kajsija, breskva i karamela.
Imate maslinast ten? Sjajno će vam stajati smeđeružičasto i svetlobraon rumenilo; izbegavajte svetlocrveno i narandžasto. Možete pokušati i sa malo bronzane ili zlatne boje. Kad je reč o senkama, lepo će vam stajati crvenosmeđa, tamnopurpurna i modroplava boja, a od ruževa za usne ružičastobež, tamnocrvena i svetlobraon.
Šta čekate? "Sredite se" i zablistajte!

Ostavite komentar

Misli poznatih

Vladari zaboravljaju obećanja, ali narodi nikada.

Đuzepe Macini,  italijanski političar i pisac (1805-1872)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Najstariji dosad pronađen kuhinjski recept potiče iz 2000. godine stare ere, i to s područja Mesopotamije. To je zapravo zapis o pripremanju hrane za vavilonski dvor. Na osnovu njega se vidi da je vavilonski vladar voleo pečurke tartif, tj. jelen-gljive, koje su nalažene u pustinjskom pesku.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Šta kaže zubarka posle dobrog seksa?
- Ovaj nije bio za vađenje.

Još viceva...

Na današnji dan

- Danas je praznik Srđevdan - Sveti mučenici Sergije i Vakho. Ova dva svetitelja bili su prvaci i velikaši na dvoru...

Još događaja...