Pleteno u trendu

Verovatno ste već i same primetile, bilo na ulicama, bilo po izlozima, bilo na svojim poznanicama i koleginicama: pleteno je u modi. Ukoliko pratite modne revije, onda ste sasvim sigurno videle da se pleteni odevni predmeti i detalji viđaju na svim vodećim modnim revijama. Na ideju “pletenog” mnogi bi pomislili na zimu i šalove, kape, rukavice, debele džempere… Međutim, postoje i mnogi letnji pleteni odevni predmeti, lagani i prijatni.

Nije uopšte neophodno da ceo odevni predmet bude štrikan ili heklan; ukoliko želite da pratite ovaj trend (koji se, inače, sasvim lepo uklapa uz hipi i boho stil, pa ako se vama ovi stilovi sviđaju, ovog leta ćete biti veoma “in”), biće sasvim dovoljan i neki detalj, kao što su bluzica ili suknja sa heklanim detaljima. Naravno, dolaze u obzir i haljine sa heklanim detaljima, tašne…

Ako ne želite da se zadovoljite samo sitnim detaljima, možete se opredeliti i za štrikane odevne predmete ili tašne. Štrikane tašne deluju malo starinski; može vam se isplatiti da malo “prekopate” po kući, moguće je da već imate neku takvu koja je pripadala vašoj majci – tako ne samo da ćete dobiti trendi tašnu već i tašnu kakvu nijedna vaša poznanica nema.

Inače, štrikano može da bude bilo šta. Postoje prsluci za leto, štrikane majice, topovi, bolero, bolero ogrtači… Moguće je naći i štrikane ili heklane suknje ili haljine. Što se boja tiče, uz ovaj trend najviše idu krem, braon i zelena – ono što asocira na selo i na rustično – mada je moguće naći i odevne predmete nekih drugih, živahnijih boja.

Sve u svemu, ukoliko volite odevne predmete rustičnog izgleda, ovaj trend će vam se veoma dopasti. Ako ih ne volite, a želite da budete u trendu, nema problema – ovog leta će veliki broj stilova biti u trendu, tako da ćete sasvim sigurno naći neki koji se dopada baš vama.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Patke legu jaja u tišini, kokoške pri tom kokodaču kao lude. Šta je posledica? Ceo svet kupuje kokošja jaja.

Henri Ford II,  američki industrijalac (1917-1987)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Vlasi žene sadrže više zlata od vlasi muškarca.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Šta se dobije kada se ukrste aždaja i pile?
Pečeno pile!

Još viceva...

Na današnji dan

490. p. n. e. - Ratnik Fidipides pretrčao je rastojanje od Maratonskog polja do Atine kako bi saopštio pobedu...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Pripremate se za duži odmor, ali porodične obaveze ne dozvoljavaju da slobodno vreme iskoristite na adekvatan način. Ne dozvolite da vas okolnosti izbace iz ravnoteže, već ih shvatite kao sastavni deo...