Pleteno u trendu

Verovatno ste već i same primetile, bilo na ulicama, bilo po izlozima, bilo na svojim poznanicama i koleginicama: pleteno je u modi. Ukoliko pratite modne revije, onda ste sasvim sigurno videle da se pleteni odevni predmeti i detalji viđaju na svim vodećim modnim revijama. Na ideju „pletenog“ mnogi bi pomislili na zimu i šalove, kape, rukavice, debele džempere… Međutim, postoje i mnogi letnji pleteni odevni predmeti, lagani i prijatni.

Nije uopšte neophodno da ceo odevni predmet bude štrikan ili heklan; ukoliko želite da pratite ovaj trend (koji se, inače, sasvim lepo uklapa uz hipi i boho stil, pa ako se vama ovi stilovi sviđaju, ovog leta ćete biti veoma „in“), biće sasvim dovoljan i neki detalj, kao što su bluzica ili suknja sa heklanim detaljima. Naravno, dolaze u obzir i haljine sa heklanim detaljima, tašne…

Ako ne želite da se zadovoljite samo sitnim detaljima, možete se opredeliti i za štrikane odevne predmete ili tašne. Štrikane tašne deluju malo starinski; može vam se isplatiti da malo „prekopate“ po kući, moguće je da već imate neku takvu koja je pripadala vašoj majci – tako ne samo da ćete dobiti trendi tašnu već i tašnu kakvu nijedna vaša poznanica nema.

Inače, štrikano može da bude bilo šta. Postoje prsluci za leto, štrikane majice, topovi, bolero, bolero ogrtači… Moguće je naći i štrikane ili heklane suknje ili haljine. Što se boja tiče, uz ovaj trend najviše idu krem, braon i zelena – ono što asocira na selo i na rustično – mada je moguće naći i odevne predmete nekih drugih, živahnijih boja.

Sve u svemu, ukoliko volite odevne predmete rustičnog izgleda, ovaj trend će vam se veoma dopasti. Ako ih ne volite, a želite da budete u trendu, nema problema – ovog leta će veliki broj stilova biti u trendu, tako da ćete sasvim sigurno naći neki koji se dopada baš vama.

Ostavite komentar

Ostavite komentar