Pleteno u trendu

Verovatno ste već i same primetile, bilo na ulicama, bilo po izlozima, bilo na svojim poznanicama i koleginicama: pleteno je u modi. Ukoliko pratite modne revije, onda ste sasvim sigurno videle da se pleteni odevni predmeti i detalji viđaju na svim vodećim modnim revijama. Na ideju “pletenog” mnogi bi pomislili na zimu i šalove, kape, rukavice, debele džempere… Međutim, postoje i mnogi letnji pleteni odevni predmeti, lagani i prijatni.

Nije uopšte neophodno da ceo odevni predmet bude štrikan ili heklan; ukoliko želite da pratite ovaj trend (koji se, inače, sasvim lepo uklapa uz hipi i boho stil, pa ako se vama ovi stilovi sviđaju, ovog leta ćete biti veoma “in”), biće sasvim dovoljan i neki detalj, kao što su bluzica ili suknja sa heklanim detaljima. Naravno, dolaze u obzir i haljine sa heklanim detaljima, tašne…

Ako ne želite da se zadovoljite samo sitnim detaljima, možete se opredeliti i za štrikane odevne predmete ili tašne. Štrikane tašne deluju malo starinski; može vam se isplatiti da malo “prekopate” po kući, moguće je da već imate neku takvu koja je pripadala vašoj majci – tako ne samo da ćete dobiti trendi tašnu već i tašnu kakvu nijedna vaša poznanica nema.

Inače, štrikano može da bude bilo šta. Postoje prsluci za leto, štrikane majice, topovi, bolero, bolero ogrtači… Moguće je naći i štrikane ili heklane suknje ili haljine. Što se boja tiče, uz ovaj trend najviše idu krem, braon i zelena – ono što asocira na selo i na rustično – mada je moguće naći i odevne predmete nekih drugih, živahnijih boja.

Sve u svemu, ukoliko volite odevne predmete rustičnog izgleda, ovaj trend će vam se veoma dopasti. Ako ih ne volite, a želite da budete u trendu, nema problema – ovog leta će veliki broj stilova biti u trendu, tako da ćete sasvim sigurno naći neki koji se dopada baš vama.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Starci vole da daju dobre savete, jer se tako teše što nisu u mogućnosti da budu loš primer.

Fransoa la Rošfuko,  francuski filozof (1613-1680)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Stanovnici nekih sela u Škotskoj na Novu godinu zapale burad ispunjenu katranom i kotrljaju je ulicama pokazujući tako da spaljuju sve što je bilo u staroj godini i da spremno dočekuju novu godinu.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Zašto plavuša nosi sekiru kada gleda komediju u bioskopu?
Da može da se cepa od smeha!

Još viceva...

Na današnji dan

1787. - Potpisana je Ustavna povelja SAD-a na konferenciji u Filadelfiji.

1889. - Povodom...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Srećni preokreti praćeni iznenadnom promenom sudbine - čine naredne trenutke zanimljivim. Ukoliko niste na odmoru, ili ukoliko razmišljate o ugovorima i finansijskim transakcijama, pravi je momenat za ...