Veštački nokti: oprez!

Poželite da vrisnete svakog puta kad vidite svoje nokte. Iskrzani po ivicama i nastavljaju da se krzaju, krhki su, lako lomljivi (a to ume grozno da boli) i zbog svega toga – beznadežno kratki. Da ih nalakirate? Šta da nalakirate? Znate da bi ih lak malo ojačao, ali tu jednostavno nema šta da se nalakira – prekratki su i za to. Sanjate o dugim, ženstvenim, lepo manikiranim noktima – ništa u “vampirskom” fazonu, ne želite da izigravate Mortišu Adams, samo želite normalne lepe nokte.

Očigledno rešenje su, razume se, veštački nokti. Lepo ih zalepite (ili vam ih zalepi stručnjak, ako to možete sebi da priuštite) i kraj priče! Začas dobijete lepe nokte, one dužine kakvu ste oduvek želele. Lepo zvuči, zar ne?

Ipak, pre nego što se odlučite na to, postoji nešto što bi bilo zgodno da znate. Naime, lekari upozoravaju na to da različita lepila koja se koriste u tu svrhu oslobađaju gasove koji u sebi sadrže akril – a akril može dovesti do pojave ekcema ne samo na vašim rukama nego i na koži vrata i lica.

Možda to nije vaš slučaj; možda vama akril ne smeta. Ako je tako, samo napred! Ispod veštačih noktiju, vaši prirodni će nastaviti da rastu, zaštićeni od grickanja i spoljnih zagađivača (doduše, i bez dovoljno vazduha da bi bili dovoljno snažni). Svejedno, ukoliko su vam se smučili prekratki i prekrhki nokti, a akril vam ne smeta, veštački nokti mogu biti dobro kratkoročno rešenje.

Ako vam akril izaziva ekceme, ili želite dugoročnije rešenje, moguće je i to. Na našem tržištu postoje kvalitetne kreme za nokte (na primer, Dikla, ili “Hemelova” krema za nokte sa limunom); ukoliko se ove kreme redovno koriste (nekoliko puta dnevno), nokti se prilično brzo oporavljaju i jačaju. Uz to, proverite svoj način ishrane: možda su vam nokti lomljivi zbog nedostatka kalcijuma ili fosfora – kao i ostatak našeg organizma, i nokti se najbolje neguju i hrane iznutra.

Za koje god rešenje da se opredelite, imajte na umu: prirodni zdravi nokti su ipak najlepši.

One Comment

  • Hamdia Sabedini

    Stvarno mi nokti lepo izgledaju. Zalepila sam ih što sam mogla bolje, a kad sam skinula veštačke nokte, prirodni nokti su bili lepi i dugi.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Svaka bolest ima svoju istoriju, ali i svaka istorija ima svoju bolest.

Milovan Vitezović

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Reč banana je afričkog porekla i u savremeni svet doneli su je portugalski trgovci robljem. U vreme Aleksandra Velikog ovo ukusno voće Grci su zvali "pala".

Još zanimljivosti...

Vicevi

Šta je to malo crveno i juri 200 na sat?
Turbo ajvar.

Još viceva...

Na današnji dan

1810. - Oko 30.000 Turaka je u Prvom srpskom ustanku krenulo iz Bosne da uguši ustanak, koristeći proređenost...

Još događaja...

Horoskop

Vaga

Pitate se zbog čega se samo vama dešavaju neprijatne stvari? Razlog leži u napetosti i sklonosti ka mračnim mislima. Pošto u prirodi vlada zakon privlačenja sličnih sadržaja, i vi privlačite nevolje. M...