Značenje nekih tetovaža (2)

Zmaja neki smatraju sličnim jin i jang simbolu; zbog toga što je napola ptica, a napola zmija, što su simboli neba i zemlje, ukazuje na to da je osoba koja ga je odabrala uravnotežena.

Vuk je tetovaža koju često biraju instinktivne osobe, one koje su odane i imaju potrebu da štite druge i da budu iskrene u uzajamnim odnosima.

Zmija je u stanju da otruje, ali i da pruži protivotrov; ovaj simbol biraju snažne osobe koje su u stanju da čine zlo, ali i da se toga oslobode i da čine dobro onima kojima je zlo naneseno.

Leptir je simbol koji se povezuje s moći transformacije. Povezuje se sa smrću i ponovnim rađanjem. Osobe koje ga biraju sklone su promenama različite vrste.

Lav može da bude veoma lepa i raskošna tetovaža. Biraju ga osobe koje su snažne, ponosne, zavodljive, one koje vole da budu primećene i da blistaju u društvu. Kao što se lav smatra kraljem životinja, i osobe koje odaberu tetovažu lava vole da budu viđene kao kraljevi u društvu.

Osobe koje kao tetovažu odaberu čvorove uglavnom su nesigurne i nervozne kao ličnosti; nije retkost da žele tetovažu, ali ni same ne znaju kakvu bi tačno želele, pa se opredele za nešto jednostavno kao što su čvorovi.

Mesec je tetovaža koju češće biraju žene. Po tradiciji, označava plodnost. Takođe, označava i pasivnost i zatvorenost u sebe, kao i izvesnu dozu misterioznosti.

Za tetovažu sunca smatra se da pokazuje moćnu i toplu mušku energiju, mada i žene rado biraju ovaj simbol. Osoba koja se opredeli da istetovira sunce voli vedrinu i zainteresovana je za svet oko sebe.

Da ne bude zabune: ako vidite osobu s određenom tetovažom, ne znači da je ona sigurno takva kakvom smo je opisali, samo postoji solidna verovatnoća da je takva. Jedna istetovirana sličica ipak ne čini osobu.

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Danijela Jonić

    U potpunosti se slažem sa značenjima. Ja nemam nijednu tetovažu, ali planiram da septembra uradim. Već sam dugo razmišljala da li da to bude slika lava ili možda nešto drugo, ali sam sada u potpunosti sigurna da lav odgovara mom temperamentu i karakteru. Hvala vam. Pozdrav!

Ostavite komentar