Priča o igračkama 1 u 3D

Žanr: animirana komedija, avantura, sinhronizovan, 3D
Trajanje: 80 min.

Glavne uloge (glasovi u sinhronizaciji): Gordan Kičić, Dragoljub Ljubičić Mićko, Dubravko Jovanović, Lazar Dubovac, Branko Jerinić, Branislav Platiša, Nada Blam, Nikola Todorović, Jelena Stojiljković, Marko Nikolić, Dimitrije Ilić, Jelena Helc, Milan – Caci Mihajlović
Songove izvodi: Dejan Cukić
Režija i scenario: Džon Laseter (John Lasseter)

SINOPSIS
"Priča o igračkama" fokusira se na rivalstvo između Vudija (glas mu pozajmljuje Gordan Kičić), tradicionalne lutke kauboja koji priča kad mu se povuče konopac, i Baza Lajtjira – Baza Svetlosnog (Dragoljub Ljubičić Mićko), najbolje svemirske igračke ikad napravljene. Baz pati od iluzije da nije igračka, već pravi neustrašivi zaštitnik galaksije, koji je na misiji da spasi vasionu od zlog cara Zurga. Međutim, Baz će postati miljenik i šestogodišnjeg Endija i drugih igračaka: psa Slinkija, g. Krompiroglavog – mrzovoljnog krompira, Hema – sveznalice kasice prasice, Reksa – nesigurnog plastičnog dinosaurusa, i Bo Pip – lepe porcelanske lampe.
Vudi će smisliti plan da se otarasi Baza, ali on neće proći onako kako je zamišljen. Kada Vudi i Baz shvate da su izgubljeni u spoljašnjem svetu i da mogu da računaju samo jedan na drugog, saradnja će im biti jedina nada da pobegnu od Sida, destruktivnog komšijskog deteta koje uživa u mučenju igračaka. Kauboj i svemirski rendžer udružiće se u pokušaju da se vrate kući kod Endija i ostalih igračaka. Na tom putu će postati pravi prijatelji.
Drugi deo filma nastavlja se tako što Endi odlazi u kamp za kauboje i ostavlja svoje igračke nezaštićene. Stvari će se zakomplikovati kada opsesivni sakupljač igračaka, Al Mekvigin, vlasnik "Alovog ambara za igračke", kidnapuje Vudija. U Alovom stanu Vudi otkriva da je on veoma skupocena igračka iz TV serije "Vudijeva družina" iz pedesetih godina. Tu će se susresti s ostalim vrednim igračkama iz te serije – kaubojkom Džesi, konjem Bulzajem i Smrdljivim Pitom, istraživačem.
O FILMU
"Priča i likovi uvek su u prvom planu", kaže Laseter. "Možete da oduševite publiku potpuno novom tehnologijom, ali kada ljudi izađu iz bioskopa, oni se na kraju sećaju samo likova". Kada se "Priča o igračkama" pojavila u bioskopima pre 15 godina, predstavljala je pravu seizmičku promenu u načinu na koji filmovi mogu da se snime, a svi zaluđenici za tehniku oduševljeno su izlazili iz bioskopa razmišljajući: "Gde je ‘Piksar’ i kako mogu tamo da se zaposlim?" Toliko je dubok bio njihov uticaj na savremenu pop kulturu da nam se danas čini da su ovi srceparajući likovi i nezaboravne priče oduvek postojali.
Da li je ikada postojalo vreme u kome nije postojao Vudi, otmeni kauboj i pravi lider šarene družine igračaka koje pripadaju dečaku po imenu Endi? Ili Baz Lajtjir, nezadrživi i samopouzdani svemirski putnik koji će se jako potresti kad shvati da je samo igračka? Ili fantastična ekipa sporednih igračaka: pas Slinki, g. Krompiroglavi, mali zeleni plastični vojnici, Reks, urnebesno smešni neurotični dinosaurus, i klaustrofobična kaubojka Džesi?
Na jednom nivou, ova dva filma funkcionišu kao prelepo realizovani filmovi za decu, ali na potpuno drugom nivou to su vanvremenske priče o ljudskosti u svim oblicima. "Mi smo bili ti srećnici koji smo dobili priliku da se pozabavimo univerzalnom željom da verujemo da naše igračke ožive kad napustimo prostoriju", priseća se Endru Stenton, scenarista i Oskarom nagrađen reditelj filmova "Voli" i "U potrazi za Nemom".
Ovo će biti prvi put da je ekipa iz "Priče o igračkama" viđena u 3D, ali sigurno neće biti i poslednji. Potpuno nova "Priča o igračkama 3" stići će na velike ekrane odmah posle njih, uz obećanje da će biti prepuna najsavršenijih tehničkih iznenađenja, ali i dirljive i inspirativne priče. Ovo je, inače, prvi Diznijev animirani film za bioskopsku distribuciju koji je sinhronizovan na srpski.
U bioskopima: prvi deo filma od 11. februara, a drugi deo od 1. aprila 2010. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

3dpriča o igračkamasinhronizovan
Komentari (0)
Dodaj komentar