Darabont ponovo adaptirao Kinga

Scenarista, režiser i producent Frenk Darabont (Frank Darabont) stoji iza filma „The Mist“, koji je nedavno premijerno prikazan u Americi. Ova horor saga nastala je na osnovu pisanog predloška Stivena Kinga (Stephen King), kao i dva najveća Darabontova hita do sada. Sam King se svojevremeno šalio da se Darabont, koji je režirao filmove „Bekstvo iz Šošenka“ („The Shawshank Redemption“) i „Zelena milja“ („The Green Mile“), specijalizovao za adaptaciju ne samo njegovih pisanih dela već isključivo onih sa zatvorskom tematikom. U novom filmu likovi su takođe zarobljeni, ali ne u zatvoru nego u supermarketu, a brane se ne samo od ljudskih strahova već i od prilično strašnih stvorova koji jedino mogu nastati u glavi velikog Kinga.
U svakom slučaju, Darabont se vraća horor žanru, koji je obeležio početak njegove karijere, poput filmova iz serijala „Strava u Ulici brestova“ („A Nightmare on Elm Street“) i „Muva 2“ („The Fly II“). Film „Izmaglica“ („The Mist“) govori o malom gradu u Mejnu, čiji stanovnici su zarobljeni u jednom supermarketu koji obavija misteriozna, gusta i neprobojna magla. Magla je sačinjena od paranoje i religioznog ekstremizma, ali i ogromnih insekata i sličnih čudovišta sa zastrašujućim pipcima.
Darabont se ipak upleo u priču, jer pisac u njemu nije mogao da dozvoli pre svega neizvestan kraj u stilu Stivena Kinga, kakav originalna novela ima. Gotov scenario je prvo pročitao Stiven King, koji je odmah zatim poslao e-mail poruku u kome je pohvalio autora i zaključio da bi i sam tako završio priču da se samo toga dosetio.
Uloga Dejvida Drejtona poverena je Tomasu Džejnu (Thomas Jane), dok ekscentričnu gospođu Karmodi tumači oskarovka Marša Gej Harden (Marcia Gay Harden).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

drabontfilmfilmizmaglicakingmist
Komentari (0)
Dodaj komentar