Da li ste zavisni od astrologije?

Koji ste znak u horoskopu? Ovo je jedno od čestih pitanja prilikom neobavezne konverzacije, zabavna tema za razgovor, nešto što je priličnom broju ljudi zanimljivo, a ipak većina ne shvata naročito ozbiljno.

Međutim, dešava se da „laka zabava“ ode znatno dalje od toga – naročito u neizvesnim vremenima, kada je ljudima očajnički potrebno malo sigurnosti, ili ako su često u situacijama da jednom jedinom odlukom mnogo toga mogu da izgube – ode dotle da osoba za svaku odluku pita svog astrologa za savet. A najčešće se i ne prepozna da se dospelo do zavisnosti, jer astrologija ostaje tema „lakih razgovora“. Kako prepoznati da li ste zavisni od astrologije? Evo nekih mogućih znakova.

Broj nekog (ili više njih) telefonskog horoskopa znate napamet. A broj vaše najbolje drugarice? Uf, koji ono beše… Morate da pogledate u imenik, nema šanse da ga se inače setite.

To što imate svog astrologa i dalje ne mora da znači da ste zavisni od astrologije. Ipak, ako je prva stvar koja vam padne na pamet kada birate par cipela ta da za savet pitate astrologa (osim ako taj astrolog nije istovremeno i stilista), otišli ste predaleko.

Neko na zabavi pomene da je astronom, ili za nekoga čujete da je astronom i, iako vam je poznato da su astronomija i astrologija dve veoma različite stvari, već na početak „astro…“ izlećete se s pitanjem o svom znaku, podznaku, preporukama s kojim znakom biste se dobro slagale…

Vaš partner ili drugarica predlože da gledate „Zvezdane staze“, a vi odmah vadite svoj horoskop.

Napamet znate svoj dnevni horoskop (možda napamet znate i nekoliko svojih dnevnih horoskopa, iz različitih izvora), ali nikako ne možete da se setite šta ste zaduženi da pričate na prezentaciji danas popodne, kada vam dolaze potencijalno veoma važni saradnici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

astrologijahoroskoppreterivanjezavisnost
Komentari (0)
Dodaj komentar