Nema joj premca: ova astrološka kombinacija najbolji je PSIHOANALITIČAR

Najnoviji holivudski hit – film „Džoker” nosi epitet kontraverznog umetničkog dela. Dok publika hrli u bioskopske sale, psiholozi i sociolozi debatuju na temu društvene štetnosti filma, a filmski kritičari o umetničkim dometima. Ipak, oko jedne stvari saglasni su svi – Hoakin Finiks je briljirao u ulozi mentalno poremećenog Artura Fleka i ponovo je potvrdio svoj raskošni talenat.

Rođen je 28. oktobra 1974. godine u znaku Škorpije, sa podznakom u Devici i Mesecom u znaku Ovna.

Astrološka kombinacija znaka Škorpije i podznaka Device naglašava izuzetne psihoanalitičke potencijale, te nema dileme da Hoakin neguje poseban pristup u građenju likova svojih filmskih junaka. Ima potrebu da ih sagleda iz različitih vizura, da se u potpunosti saživi s njihovim osobinama, razmišljanjem, gestovima… Traži odgovore i logičnosti za njihove postupke. Vladar Ascedenta, Merkur, pozicioniran je u znaku Vage i u konjukciji je s Uranom. U izboru uloga privlače ga antiheroji, pobunjenici, društveno neprihvatljive osobe.

Nažalost, konjukcija Merkura i Urana u znaku Vage obeležila je i njegovo odrastanje, porodične odnose, način razmišljanja, ali i ozbiljne životne turbulencije. Roditelji su pripadali hipi pokretu, ali i verskoj sekti (Jupiter u Ribama u kvadratu s Neptunom u Strelcu). Zastupali su nekonvencionalan model vaspitanja i liberalan način razmišljanja uz česte selidbe. Nezgodna pozicija Saturna u Raku uticala je na porodično siromaštvo i nemaštinu, te su u pojedinim trenucima bili i beskućnici. Preživljavao je tako što je s bratom i sestrama svirao na ulicama Los Anđelesa. Sunce u znaku Škorpije u konjukciji s Venerom i Marsom podarilo im je energiju i umetničke potencijale, dok je odličan aspekt Sunca, Venere i Marsa iz Škorpije prema Jupiteru u Ribama uticao da ih otkriju agenti za talente. Kao tinejdžer, s bratom dobija prve filmske uloge i postižu uspeh i slavu. Nažalost, konjukcija Urana na kraju Vage s Marsom na početku Škorpije dovodi do iznenadnog gubitka brata i životnog oslonca, ali i do teških i izazovnih faza. Posle bratovljeve smrti, Hoakin je imao potrebu da prestane da se bavi glumom i da se u potpunosti posveti samo muzici. Ipak, vladar Horoskopa, regenerativni Pluton u znaku Vage obrazuje odličan aspekt prema Neptunu u Strelcu, te ga je vratio najvećoj ljubavi – filmu.

O svom privatnom životu Hoakin nerado govori (Neptun u Strelcu u trećem polju horoskopa). Ne voli izlaske i zabave i ne prija mu medijska eksponiranost. Ima potrebu da svoju intimu i ljubavne veze drži u tajnosti i daleko od „očiju” javnosti.

Iako je u 2019. godini, prema mnogim kritičarima, ostvario najbolju ulogu u svojoj karijeri, planete nisu bile previše naklonjene čuvenom glumcu. Tranzitni Saturn iz Jarca obrazovao je izazovne aspekte prema natalnom Saturnu u znaku Raka. Rad na zahtevnoj ulozi ga je nesumnjivo psihofizički iscrpeo. Tranzitni Uran iz Ovna u prvoj polovini godine obrazovao je izazovne aspekte prema natalnom Uranu i Merkuru u znaku Vage i podsticao napetost i nervozu. U drugoj polovini godine tranzitni Uran iz Bika obrazuje izazovne aspekte prema Marsu, Veneri i Suncu u Škorpiji i donosi želju za promenama na poslovnom planu, energetske oscilacije, ali i nesporazume u partnerskim odnosima. Ipak, u narednoj godini planetarne pozicije će mu biti naklonjenije i nesumnjivo će imati ozbiljne šanse da mnogobrojnim filmskim nagradama pridruži i prestižni Oskar. Poželimo mu sreću.

(Zoran Delibos, „Politika“)

Facebook.com/astrolog Zoran Delibos

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

horoskop
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Sviđa mi se analiza.- haha