Ovaj znak kao da je SLEĐEN od straha

Vi ste veoma osećajna i emotivna osoba. Da biste se odbranili od sveta, trudite se da sakrijete svoja osećanja. Zatvarate se u svoj svet, ograđen visokim zidovima, koji će vas čuvati od razočaranja koja donosi život.

Taj vaš skriveni svet teško je otkriti. U detinjstvu ste se osećali bezbedno u roditeljskom domu. Kasnije, pokušavate da stvorite „svoj” svet, u kom će vladati spokojstvo i sigurnost. Želite da se zaštitite od avantura, drama i naglih pokreta.

Niste ni suviše borbeni, ni suviše realni, ni suviše aktivni. Strah od nepoznatog i eventualnih razočaranja sputava vas da idete napred i savladate prepreke. Zadovoljavate se stanjem koje je tu, ne želite da se promenite. To bežanje od nepoznatog je potpuno razumljivo, jer ste se često sukobljavali sa neprijatnostima, brigama i neizvešnošću.

Kad već donesete neku odluku, onda nemate mira, sve je podređeno vašoj želji. Nestrpljivi ste, ali to ne znači da ono što želite možete ostvariti. Naići će novi talas nespokojstva ili neka prepreka za koju će vam se činiti da je ne možete premostiti.

U životu ste pomalo, sanjalica, volite da razmišljate. Ako morate da se sukobite sa životnim tegobama, više volite da se povučete i zatvorite u svoj mali svet, pun želja, maštanja, prijatnosti.

U odnosima sa drugim ljudima tražite simpatije, prijateljstvo, toplinu, osećanja. Uvrede vam nanose veliki bol i, kad ih primite, ne odgovarate istom merom, već se povlačite i tiho patite.

Gledajući svet iz svog ugla, vi u sve sumnjate. Vaša osećajnost brzo reaguje na svaku agresiju, provokaciju i neprijateljstvo. Ne volite osobe koje su sklone svađi.

Kad se nađete u društvu osoba koje su smirene i koje nisu impulsivne, vi ste onakvi kakvi jeste: ljubazni, nasmejani, nežni i puni razumevanja.

Iako volite samoću, to ne znači da vam nije potrebno društvo. Dovoljan vam je i mali broj prijatelja, ali onih koji će biti iskreni. Možete svakog da shvatite. Tu vam pomaže kako osećajnost, tako i intuicija. Brzo možete da proniknete u tuđe misli i osećanja.

Imate jednu manu – povodljivi ste, na vas se može lako uticati. Ako to ne mogu postići osobe koje vam nisu suviše bliske, veoma lako to uspevaju oni koje volite.

Vaša memorija je začuđujuća. Pamtite i najmanje sitnice. Ako vas je neko povredio, nikad to nećete sasvim zaboraviti.

Vi se, pogađate, RAK (od 22. juna do 23. jula)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

horoskop
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Hakala

    Kmeee!