Horoskop: koji su pokazatelji braka?

Pokazatelji braka su: Mesec (pri noćnom rođenju) i Venera (pri dnevnom
rođenju) u muškom horoskopu, dok su to u ženskom Mars (pri noćnom
rođenju) i Venera (pri dnevnom rođenju).

Saturn ukazuje na starijeg bračnog partnera. Partnera opisuje i Descedent,
kao i njegov vladar. Normalno tu treba dodati stelijum ili bilo koju planetu, koja se nalazi u sedmoj kući.

Ako se unapred pomenuti pokazatelji braka nalaze u Blizancima, Lavu, Devici, ili trećoj, šestoj, devetoj kući horoskopa može značiti:

    1. brak u kasnijim godinama,
    2. plodan brak ili
    3. da do braka uopšte neće doći.

To se može dogoditi i ukoliko se pokazatelji braka nalaze u konjunkciji sa Saturnom, kao i u napred pomenutim kućama i znacima. Ako je pokazatelj braka na Istočnom delu horoskopa, govori o braku u mlađim godinama.

Ako je pokazatelj braka brza i direktna planeta, to potvrđuje mogućnost
ranog braka. Ako je pokazatelj retrogradan ili stacioniran biće prepreka na tom planu ili će do braka doći u srednjim godinama.

Približno vreme sklapanja braka određujemo pomoću progresija, direkcija i regresija, kao i lunara ili solara.

Pokazatelj braka može da nam ukaže i na broj brakova. Ako se on nalazi u Strelcu, ili Ribama i obrazuje aspekte sa nekoliko planeta to nam može ukazati na dva ili više brakova.

Izuzetak čini planeta u sedmoj kući. Na dva ili više brakova nam ukazuje
i sam Descedent, ako se nalazi u promenljivim znacima: Blizancima, Strelcu, Ribama.

Pokazatelj braka u Raku, Škorpiji, Ribama – plodnim znacima ukazuje na mogućnost više brakova. Pokazatelj braka u sedmoj kući ili u aspektu sa Descedentom ili ako je vladar našeg Sunca ukazuje na dva braka.

Isto je ako se pokazatelj braka nalazi u sedmoj kući i ima dobar aspekt
sa Jupiterom
ili planetom suprotnog polariteta. Ako je Mesec u sedmoj kući u trigonu sa Jupiterom i sekstilu sa Suncem i Marsom, znači da može doći do više brakova.

Ako je pokazatelj braka u aspektu samo sa jednom planetom znači da je moguć samo jedan brak. Ako pokazatelj braka Mesec nema konjunkciju sa drugom planetom mi tražimo planetu koja nema aspekte sa Suncem, ali koja ima aspekte sa Mesecem. Ukoliko je takva planeta u plodnom znaku postoji predispozicija za dva braka.

Ako je pokazatelj braka u pozitivnom aspektu sa Jupiterom, koji je u isto vreme vladar druge kuće, postoji mogućnost bogatstva kroz brak i bračnog partnera. Ukoliko je Jupiter slab i ugrožen treba se unapred pripremiti na siromaštvo. Na finansijsku situaciju i miraz partnera ukazuje prva trećina osme kuće, na bogatstvo, vladalac sedme kuće u drugoj kući ili obrnuto – vladar druge u sedmoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pokazatelji braka
Komentari (0)
Dodaj komentar