Sanjate bivšeg tokom izolacije, stručnjaci kažu da postoji razlog

Jedno istraživanje pokazalo je da u odnosu na prošlu godinu ljudi više traže odgovor na pitanje „zašto stalno imam čudne snove“ i „zašto stalno ružno sanjam“,  prenose mediji.

Stručnjaci su već objasnili kako ova pojava nije nimalo neobična jer se naš svet u kratkom roku okrenuo naopačke, mnogima je to bilo šokantno – i za um i za telo. U našim snovima tako se često odražavaju brige povezane s pandemijom, ali se i pojavljuju neke osobe koje tamo nismo očekivali – poput bivših partnera.

Ako ste i sami u snovima u poslednje vreme videli bivšeg partnera, znajte da niste sami. Zašto se to događa?

Ne postoji jedan, konačan odgovor, ali ako se u obzir uzme trenutna situacija, naši bivši u snovima metaforički predstavljaju nedostajanje i tugu za prošlim, lepim vremenima, koja su ostala iza nas.

Bivši se u snovima mogu pojaviti i kada smo u srećnoj vezi i to najčešće ne znači da želimo tu osobu natrag u svoj život. Naravno, šta tačno bivši predstavlja u snu zavisi o samom snu jer nije svaki isti, ali oni su pre svega simbol nečega.

Na primer, mnogi se nakon sna o bivšem partneru probude s mišlju da im ta osoba možda nedostaje. Stručnjaci za snove tvrde da vam verovatno ne nedostaje bivši, nego nešto vezano za osobu kakva ste vi bili kada ste bili s njim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izolacijakorona virussnovi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Ja sam tokom izolacije sanjao da me bivsa vodi na giljotinu. Jednom rukom me vuce lancem vezanog a u drugoj ruci proverava sms poruke.