33. BEMUS: Korintski trio

Utorak, 9. oktobar
Zadužbina Ilije M. Kolarca 20.00h

KORINTSKI TRIO
STEFAN MILENKOVIĆ, violina
ADAM NIMAN, violončelo
ANI AZNAVURJAN, klavir

PROGRAM

Jozef Hajdn (1732-1809)
Klavirski trio Ge-dur Hob. XV. 25

Ljubica Marić (1909)
Torzo

Klod Debisi (1862-1918)
Klavirski trio Ge-dur

Petar Iljič Čajkovski (1840-1893)
Klavirski trio A-mol op.50

Korintski trio okuplja troje mladih umetnika koji su stekli reputaciju vrhunskih muzičara svoje generacije. Kao istaknuti solisti nastupali su u preko 35 država sa vodećim svetskim orkestrima, uključujući Simfonijski orkestar Čikaga, Tokijsku filharmoniju i Berlinski simfonijski orkestar.

„Korintski trio“ je svoje ime odabrao kao izraz težnje ka autentičnom osećaju za muzičku strukturu i klasično, dodajući mu svoj lični senzibilitet. Do sada je trio nastupao u Njujorku, Mičigenu, Ajovi, na Floridi, a ovogodišnji koncerti obuhvataju, između ostalog, i nastupe u Čikagu, Vašingtonu i Njujorku.

Violinista Stefan Milenković svira od svoje treće godine. Završio je Muzičku akademiju u Beogradu sa osamnaest godina, kao najmlađi diplomac. Usavršavao se kod čuvenih pedagoga Doroti Dilej i Isaka Perlmana na Džulijard školi u Njujorku, gde danas radi kao predavač. Nastupao je širom sveta i svirao kao solista sa simfonijskim orkestrima Berlina, Meksika, Sao Paola, Melburna, Beogradskom i Helsinškom filharmonijom, Orkestrom Boljšog teatra i u Karnegi Holu u Njujorku. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja na međunarodnim takmičenjima u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj… Svira na Stradivarijusovoj violini, koju mu je ustupilo Društvo „Stradivari“.

Pijanista Adam Niman je diplomirao na Džulijardu 1999. godine, kod profesora Herberta Stesina. Prvi klavirski koncert održao je sa devet godina, i od tada aktivno gradi svoju koncertnu karijeru. Dobitnik je nekoliko nagrada na takmičenjima pijanista.

Violončelistkinja Ani Aznavurjan je diplomirala na Džulijard školi (profesor Aldo Pariso). Nastupala je kao solista sa simfonijskim orkestrima Čikaga, Edmontona, Finskog radija, Helsinškom filharmonijom, Filharmonijom Indijanopolisa, Čikaškim kamernim orkestrom. Osvojila je brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima.

Oficijelne stranice BEMUS-a:

  • BEMUS

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar