Akademija za mlade pesnike od 26. oktobra onlajn

BEOGRAD – Akademija “Saradnici Sunca“, namenjena mladim talentovanim pesnicima iz cele Srbije, počinje u ponedeljak 26. oktobra i trajaće do 6. novembra u Dečjem kulturnom centru Beograd (DKCB), saopštili su iz te ustanove.

U organizaciji Fondacije “Ršum“ i DKCB, drugi po redu stvaralački kamp biće organizovan onlajn.

Prve nedelje Akademiju će voditi književnici Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Branko Stevanović, Matija Bećković, Tode Nikoletić, Violeta Jović i Vlasta Cenić, dok će druge sedmice radionice voditi glumica Borka Tomović.

Polaznici kampa biće deca i mladi već afirmisani na literarnim festivalima i koja žele da uz poznate književnike i dramske stvaraoce još više razviju ljubav prema ovoj umetnosti.

Mladi pesnici imaće priliku da sa starijim kolegama razgovaraju o poeziji, inspiraciji, fantaziji i rimi, a na kreativnim radionicama glumice Tomović, naučiće kako treba govoriti svoju poeziju, negovati jezik i kulturu govora.

Prva Akademija održana je prošle godine na Zlatiboru, u dvorištu porodične kuće Ljubivoja Ršumovića u Ljubišu.

Tada je završna priredba održana na Kraljevom trgu na Zlatiboru, gde su učestvovali Minja Subota i Leontina Vukomanović.

“Saradnici Sunca” je prvi projekat Fondacije “Ršum“, osnovane sa idejom podsticanja kreativnosti, stvaralaštva i razvoja kod dece.

Pesnik Ršumović ističe da se Akademija bavi prepoznavanjem nadarenosti za literarno stvaralaštvo kod dece, ali i praktičnim radom na proučavanju fenomena i tajni detinjstva.

Projekat se realizuje u saradnji sa istaknutim umetnicima i pedagozima, uz podršku pomoć Ministarstva kulture, Pošte Srbije i Opštine Čajetina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar