„Ana Karenjina“ 29. oktobra u Novosadskom pozorištu

NOVI SAD – Reditelj iz Makedonije Dejan Projkovski sa ansamblom Novosadskog pozorišta uveliko radi na inscenaciji uvek aktuelne priče o tragičnoj junakinji Ani Karenjinoj, a premijera predstave najavljena je za 29. oktobar, kada će, ujedno, biti i svečano otvorena Velika sala Novosadskog pozorišta, koja je rekonstruisana tokom ovog leta, najavili su iz pozorišta.

Tumači čuvenog ljubavnog trougla su Marta Bereš, ovogodišnja dobitnica Sterijine nagrade za glavnu ulogu u predstavi Hasanaginica, kojoj je i u ovom komadu pripala naslovna uloga, zatim Atila Nemet koji tumači Karenjina, dok će njegovog suparnika Vronskog igrati Arpad Mesaroš, takođe dobitnik Sterijine nagrade iz 2011. godine.

Iako naši glumci prvi put sarađuju sa Projkovskim, pre dve godine su, kao i deo Novosadske publike, imali priliku da se upoznaju sa njegovom delatnošću na prvom Synergy festivalu, gde je predstavljeno Otelo, koje je radio sa Turskim teatrom iz Skoplja.

„Ovo mi je druga prilika da sarađujem sa nekim od reditelja iz Makedonije, prethodno smo sa Aleksandrom Popovskim radili na predstavi Grobnica za Borisa Davidoviča. Baš kao kod Popovskog, tako i kod Dejana, osećam prijatnu stvaralačku energiju i imam osećaj da mi neće dopustiti da se na sceni, u bilo kojoj situaciji, osećam nelagodno“, sa zadovoljstvom ističe Arpad Mesaroš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar